Reteaua Corect

Se ascut cuțitele în Ministerul de Interne. Șeful Corpului de Control al IGPR, pus la zid.

Scris de newsreporter in 06 septembrie 2018 la 12:50, in Administratie. 934 vizualizari Intra in discutie Taguricorpul control, dispute, igpr shortlinkhttp://crct.ro/ntfL

10 august 2018 se înscrie ca o pagină neagră în istoria zbuciumatelor meleaguri mioritice. Fără doar și poate este la ani lumină de Mineriada din 13-15 iunie 1990, dar violențele de la mijlocul lunii trecute din Piața Victoriei au avut efectul unui tsunami ale cărui valuri încă se resimt. Valuri și presiuni. După cum deja se știe, după 10 august a izbucnit o adevărată Vânătoare de vrăjitoare. Parchetul militar, Parchetul general, Parlamentul și societatea civilă, cu toții caută vinovați. Probabil, ca și în cazul Colectiv, din păcate, trecerea timpului va atenua “setea de sânge” și vom rămâne doar cu vorbele lui Dorin Liviu Zaharia, preluate apoi de Pasărea Colibri și de regretatul Florian Pitiș : Vinovații fără vină cer să se facă lumină.

Până atunci însă, în IGPR și Ministerul de Interne se ascut cuțitele. După 10 august multe polițe au rămas de plătit. Scurgeri de informații, banale de altfel, și luări de poziție precum cele de după violențele din Piața Victoriei nu mai trebuie să aibă loc. Așa că șeful Corpului de Control din IGPR a fost confundat cu un lider al odioaselor Einsatzgruppen, trupele paramilitare de comando ale SS, care, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, duceau la bun sfârșit execuțiile sumare și în masă ale evreilor din zonele ocupate. Nivelul decizional din Ministerul de Interne a ajuns să prezinte șefului Corpului de Control din IGPR pur și simplu bilețele cu nume de persoane care trebuie executate. Cum, de ce, pe ce motiv...asta e treaba șefului de la Control, care, în viziunea unor politruci este un simplu instrument, un buton de execuție a unor incomozi.

Numai că cel confundat cu un lider de Einsatzgruppen, refuză cu îndârjire să dea curs directivelor trasate. Asta întrucât, opinează el, execuțiile sumare ale unor persoane asupra cărora nu planează absolut nici o suspiciune de neîndeplinire a sarcinilor de servici sau de nerespectare a Codului Etic și Deontologic al Polițiștilor ori a

Legilor în jurul cărora gravitează activitatea lucrătorului de poliție, exced mult cadrul legal al activității Corpului de Control. Chiar dacă de multe ori bilețelele cu nume erau însoțite de promisiuni de numire pe un post de director în minister. Evident, mult peste vreo funcție în IGPR.

În fața refuzului obstinent al șefului de la Control din IGPR de a îndeplini ordine politice, disperarea eșalonului decizional din Minister a ajuns la cote maxime. Numai că șeful de la Control din IGPR nu este numit, împuternicit sau delegat pe funcție, ci a obținut-o în baza unui concurs. Așa că cei ce își doresc polițe plătite nu pot apela la găselnița controlului informal: ești împuternicit atâta timp cât respecți ordinele, dacă nu, se termină împuternicirea și ești trimis înapoi.

Oricum, presiunea crește, supapele sunt forțate la maxim, iar explozia este iminentă. Zilele ce urmează vor tranșa disputa. Va deveni Corpul de Control din IGPR un fel de Einsatzgruppen ce va executa sumar pe cei incomozi sau își va continua activitatea normal și legal.

Mihai PETEAN

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.