Reteaua Corect

Primarul si viceprimarul Hunedoarei, trimisi in judecata de DNA

Scris de in 18 februarie 2011 la 18:19, in Administratie. 286 vizualizari Intra in discutie Taguricercetat, DNA, hunedoara, primar shortlinkhttp://crct.ro/nd7d

Primarul Hunedoarei, Ovidiu-Marius Hada, va fi cercetat de DNA pentru 10 infractiuni de abuz in serviciu contra intereselor publice si 16 infractiuni de complicitate la infractiunile de conflict de interse. Potrivit rechizitoriului, Primaria ar fi incheiat contracte pentru achizitii publice, iar de o parte din sumele platite a beneficiat si o asociatie al carui presedinte este chiar tatal primarului.

Primarul Hunedoarei, Ovidiu-Marius Hada, in vizorul DNA Primarul Hunedoarei, Ovidiu-Marius Hada, in vizorul DNA
Sursa imagine: Realitatea TV

Si viceprimarul Nicolae Robert Dan a fost trimis in judecata de catre DNA pentru 22 de infractiuni de abuz in serviciu si 41 de complicitate la conflict de interese.

De asemenea, Daniela-Arieta Capalna, sef serviciu buget finante-contabilitate in cadrul Primariei Hunedoara, Gligor Hada, presedinte al Asociatiei Misionar Umanitare Maranatha Hunedoara, si Ioan Tiplea, fost angajat la primarie in departamentul de Achizitii Publice au fost de asemenea, trimisi in judecata.

In cazul lui Ioan Tiplea, pe langa acuzatiile de de abuz in serviciu si complicitate la conflict de interese, se adauga si cea de fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Potrivit rechizitoriului intocmit de DNA, in perioada septembrie 2008 – iunie 2009, Primaria Municipiului Hunedoara a contractat mai multe achizitii publice de la doua firme controlate de catre Ioan Tiplea, inspectorul de specialitate la Compartimentul Achizitii Publice al Primariei.

De o parte din sumele platite de primarie a beneficiat si Asociatia Umanitara al carei presedinte este Hada Gligor, tatal primarului Hada Ovidiu Marius.

 Potrivit DNA, achizitiile publice au fost incheiate in mod nelegal sub controlul direct al inculpatilor Hada Ovidiu Marius si Dan Robert Nicolae, primar, respectiv viceprimar al Primariei Municipiului Hunedoara, potrivit Realitatea TV.

Platile efectuate, in perioada septembrie 2008 – iunie 2009, de catre primar catre cele douA firme se ridica la 51.919 euro.  Pentru recuperarea prejudiciului, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra bunurilor imobile apartinand inculpatilor Tiplea Ioan si Hada Gligor.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Curtea de Apel Alba Iulia.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.