Reteaua Corect

Politia nu mai are baza de date, amprentele sunt verificate manual

Politia Romana nu mai are acces la bazele de date cu amprentele si fotografiile suspectilor, fiind silita de aproape trei luni sa le verifice manual. Programele Imagetrak si AFIS 2000, folosite pentru identificarea persoanelor suspecte, nu mai functioneaza inca din 20 iunie, cand a aparut o defectiune la sistemul de alimentare, transmit televiziunile de stiri.

Sursa imagine: stirileprotv.jpg

Reprezentantii Politiei au asigurat ca fost facuta achizitia pentru un nou sistem de alimentare si ca specialistii lucreaza la remedierea problemelor. Pana cand lucrurile revin la normal, mii de dosare nu se pot insa finaliza, deoarece politistii nu mai pot verifica amprentele suspectilor. In acelasi timp,  amprentarile nu mai pot fi introduse in sistem.

In absenta programelor Imagetrak si AFIS 2000, politistilor nu le ramane decat sa  compare manual fisele vechi cu probele pe care le gasesc la fata locului in urma unei anchete, ceea ce ingreuneaza mult procedurile.

Ministrul de Interne, Mircea Dusa, a confirmat la Realitatea TV ca cercetarile politistilor sunt ingreunate din cauza nefunctionarii sistemului informatic de amprentare. "Cercetarile organelor de cercetare penala sunt ingreunate pentru compararea amprentelor sau a imaginilor faciale. Se face manual pe baza fiselor de evidenta. Aceasta situatie am gasit-o cand am venit in minister si am facut eforturi pentru a aloca bani pentru punerea in functiune a sistemului si pentru a perfectiona sistemul", a spus Mircea Dusa.

Programul Imagetrak este cea mai complexa baza de date a Politiei Romane si contine datele particulare ale tuturor suspectilor inregistrati la nivel national, respectiv inaltime, greutate, culoarea ochilor, a parului si semne particulare, cum ar fi tatuaje, cicatrice.

Programul Imagetrak este cea mai complexa baza de date a Politiei Romane si contine datele particulare ale tuturor suspectilor inregistrati la nivel national: inaltime, greutate, culoarea ochilor, a parului si semne particulare. La randul sau, programul AFIS 2000, implementat de catre Politia Romana din anul 1996, este o baza de date care contine amprentele si fotografiile tuturor persoanelor care au fost amprentate.

Politia a ramas fara baza de date

<script type="text/javascript" src="http://ivm.inin.ro/js/embed.js?id=WkhNRelXm0R&amp;width=480&amp;height=380&amp;autoplay=0"></script>

0 imagini in galerie

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.