Reteaua Corect

UPDATE Noul presedinte al CSM este judecatoarea Alina Ghica

Judecatoarea Alina Ghica a fost aleasa vineri in functia de presedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, castigand cu 12 voturi la 6 in fata contracandidatului ei, judecatorul Alexandru Serban . Vicepresedinte al CSM a fost ales procurorul Oana Schmidt Haineala, care a candidat in tandem cu Ghica.

Alina Ghica Alina Ghica
Sursa imagine: luju.ro.JPG

Ghica si Haineala au anuntat in deschiderea sedintei de vineri un proiect comun, ele apreciind ca este necesara o echipa pentru a coordona forul magistratilor. Candidatura supriza a tandemului feminin format din judecatoarea Alina Ghica si procurorul Oana Haineala a fost anticipata de site-ul luju.ro, care spunea despre ele ca nu li se poate reprosa ca, in votarea anumitor decizii ale CSM, nu au tinut piept unor hotarari aberante, luate totusi cu majoritate, din cauza coalizarii unor membri cu grupul de “muschetari”.

Pana vineri dimineata, singurul care-si anuntase candidatura la sefia CSM a fusese judecatorul Alexandru Serban, despre care presa afirma ca ar fi favoritul asa numitei grupari a “muschetarilor” CSM (formate din judecatorii Cristi Danilet si Adrian Toni Neacsu si presedintele CSM, Horatius Dumbrava). La scurta vreme dupa anuntarea candidaturii sale, el declarase ca nu i se pare normal ca intrarea in cursa pentru sefia CSM sa fie anuntata abia pe ultima suta de metri."Nu este normal ca toate candidaturile sa fie anuntate in ultima clipa, in chiar ziua sedintei. Votul colegilor trebuie sa fie unul documentat, in cunostinta de cauza, dupa evaluarea si analiza proiectelor propuse. Consider ca este firesc sa aiba suficient timp sa consulte aceste proiecte. Orice cetatean interesat poate consulta proiectul meu anterior sedintei. Consider ca acest lucru este benefic si sper ca acest mod de a proceda sa devina o traditie", afirma el.

Mandatul presedintelui si al vicepresedintelui CSM este de un an de zile si nu poate fi reinoit. Ca aceste functii au dreptul sa candideze doar cei noua judecatori si cinci procurori alesi in adunarile generale ale instantelor si parchetelor. In cazul in care presedintele este judecator, vicepresedintele trebuie sa fie procuror, si invers.

Mandatul actualului presedinte CSM, Horatius Dumbrava, a inceput in ianuarie 2011. Functia de vicepresedinte al Consiliului Superior al Magistraturii este ocupata in acest moment de procurorul George Balan.

Comentarii (2):
Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.