Reteaua Corect

Oprescu da 1,5 milioane de lei pentru machetele din viitorul Pasaj Latin

Primaria Capitalei va acorda 1.5 milioane de lei ( peste 400.000 de euro), fara licitatie, artistei Adriana Valentina Ivan, pentru a impodobi viitorul Pasaj Latin. Este vorba despre aceeasi sculptorita care a mai primit 620.000 de euro de la Administratia Monumentelor, in 2010, pentru o lucrare amplasata in fata Muzeului Aviatiei.

Pasajul Latin va fi decorat cu un material reprezentand harta Impreiului Roman din timpul lui Traian Pasajul Latin va fi decorat cu un material reprezentand harta Impreiului Roman din timpul lui Traian
Sursa imagine: B365.ro

Creatia artistica prevazuta in contract nu este una originala, ci consta intr-o serie de reproduceri ale unor opere deja existente. Chiar si in aceste conditii, lucrarea a fost evaluata ca extrem de dificila de catre municipalitate. Mai mult, primaria a considerat ca un singur artist din Romania o poate realiza.

Contractul i-a fost atribuit in data de 24 noiembrie 2010 artistei Adriana Valentina Ivan, prin negociere, criteriul de atribuire fiind "pretul cel mai scazut". Pentru atribuirea acestui contract a fost depusa insa o singura oferta. Valoarea totala finala a contractului este de 1.500.000 de lei fara TVA (436.814,54 euro).

Adriana Valentina Ivan va realiza mai multe machete la scara 1/1 pentru amenajarea plastica a viitorului Pasaj Latin, actualul Pasaj Lipscani. Vor fi create reliefuri decorative reprezentand harta Imperiului Roman in timpul imparatului Traian, harta Daciei in timpul imparatului Traian, harta Bucurestiului in timpul domnitorului Constantin Brancoveanu, dar si un relief decorativ reprezentand harta Tarilor Romane in timpul domnitorului Constantin Brancoveanu.

Vor mai fi realizate o serie de reliefuri decorative reprezentand Kilometrul O al Capitalei, pe Sf. Gheorghe Nou, portretul Imparatului Traian si unul cu portretul Regelui Degebal, dar si doua frize decorative cu cate 10 reproduceri ale basoreliefurilor sculptate pe Columna lui Traian, una pentru fiecare perete al pasajului, noteaza B365.ro.

In 2010, tot Adriana Valentina Ivan a fost aleasa, fara licitatie, de Administratia Monumentelor in cazul unui alt contract, in valoare de 620.000 de euro. Proiectul prevede realizarea unui monument “Obiect simbol”, dedicat inventatorilor aviatiei romanesti, amplasat in fata Muzeului Aviatiei din Capitala.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.