Reteaua Corect
11 iulie 2022
Sorin Rosca Stanescu

Izbăvitorul Petre Daea

Din când în când nu plouă. Dăm vina pe schimbările globale. Apelăm la preoții ortodocși pentru rugăciuni. Să cheme norii. Și ne amintim că ne-am bătut joc de sistemul național de irigații. Vine ploaia și uităm.

Citeste mai departe »
1 mai 2022

Rubla, impusă în Herson începând de duminică

descărcare (1).jpg

Rusia a încercat să își legitimeze controlul în regiunea din sudul Ucrainei, punându-și oamenii în vârful administrației locale. Noile autorități au anunțat și o perioadă de tranziție de 4 luni pentru trecerea la moneda Rusiei. Începând de duminică rubla va fi folosită în regiunea Herson, o vreme în paralel cu moneda locală.

Citeste mai departe »
9 ianuarie 2020

Peste 40.000 de bugetari ar putea intra în intră în grevă generală. Care este motivul

09 ianuarie 13:45 Publicat in Administratie Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nvvx
media-146763121055826100.jpg

Guvernul nu a alocat procentul din impozitul pe venit cuvenit bucureștenilor, iar acum peste 40.000 de angajați ai Primăriei Capitalei nu-și vor putea primi salariile la timp. Situația ar putea degenera, iar oamenii sunt deciși să declanșeze greva generală, iar apoi să se adreseze instanței.

Citeste mai departe »

Răscoală la Interne: execuții prin ”arma psihologică”, invocate de agenții de poliție

09 ianuarie 01:02 Publicat in Administratie Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nvvp
Cel-mai-tanar-psiholog-din-lume-840x500.jpg

Sindicatului National al Agentilor de Politie (SNAP) a transmis miercuri că polițiștii cad victime unor abuzuri ale psihologilor din MAI și a propus un proiect privind reformarea sistemului.

Citeste mai departe »
6 ianuarie 2020

Ministerul Culturii a trimis Corpul de Control la Biblioteca Națională după petrecerea de Revelion

06 ianuarie 14:28 Publicat in Administratie Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nvuO
300px-Bucuresti,_Romania._BIBLIOTECA_NATIONALA_A_ROMANIEI._(B-I-s-B-17892)_(4).jpg

Corpul de control al Ministerului Culturii a demarat procedura de control la Biblioteca Naţională a României, urmând ca perioada de verificare să fie extinsă de la 16 decembrie 2019 până la 1 ianuarie 2020, iar raportul să fie încheiat în jurul datei de 15 ianuarie, a declarat, luni, ministrul Bogdan Gheorghiu.

Citeste mai departe »
26 aprilie 2019

Eforie, din bijuterie, o murdărie

eforie-din-bijuterie-o-murdarie--1.jpg

Stațiunile Eforie Nord și Eforie Sud arată jalnic. Sunt umbra celebrelor destinații de pe litoralul românesc, unde, până odinioară, lumea se inghesuia ca să găsească o cazare, un loc pe plajă, o masă la un restaurant. În afara sezonului, însă, e groaznic. Ai impresia că te afli pe altă lume, într-un oraș-fantomă, abandonat de lume și de timp. Viață însăși se scurge din peisaj, lăsând loc unui tablou fals, hidos, un kitch, relatează jurnaliștii de la Ziua News.

Citeste mai departe »
25 aprilie 2019

Taxele locale, motiv de scandal la şedinţa de Consiliu Local din Eforie

robert-serban.jpg

Cetățenii și-au exprimat revolta față de taxele și impozitele locale la ședinţa Consiliului Local Eforie de ieri, pe ordinea de zi aflându-se 19 proiecte, unul fiind retras. Ordinea de zi a fost suplimentată cu două puncte, astfel că 20 de proiecte finale au fost supuse votului aleşilor locali. Toate proiectele au trecut de votul consilierilor, scrie Ziua de Constanța. La final de şedinţă, un cetățean a făcut reclamaţii în faţa consilierilor, iar ulterior a cerut demisia primarului Robert Şerban.

Citeste mai departe »

Precedentul "MERCUR": Restaurantul din Eforie care devine hotel peste noapte și e scos la vânzare

precedentul-mercur-restaurantul-din-eforie-care-devine-hotel-peste-noapte-si-e-scos-la-vanzare-1.jpg

Din starea jalnică în care se află orașul Eforie și cele două stațiuni turistice arondate se vede că primarul Robert Șerban este un bun gospodar doar în ceea ce-l privește, relatează jurnaliștii de la Ziua News. Averea sa a crescut considerabil, vila luxoasă în Agigea, mașini de lux marca BMW, ceasuri scumpe, îmbrăcăminte de firmă. Averea e "la vedere", altfel, în acte și în declarațiile de avere, liberalul Șerban se de definește ca un om obișnuit, aproape sărac lipit, fără case, terenuri, mașini etc. Ce ”rețetă” a aplicat edilul pentru valorificarea, în interesul ”clanului”, a fostului Restaurant Mercur, transformat în hotel peste noapte și scos la vânzare?

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Megadezastrul de la Eforie

Urmează un nou sezon estival. Iar reporterii de la Ziua News, conduși de excelentul investigator Bogdan Comaroni, s-au gândit să facă o radiografie a unei localități de pe litoral. Și au ales aproape la întâmplare Eforie. Iar ceea ce a rezultat din documentarea lor este îngrozitor. S-a concretizat până acum într-un serial de dezvăluiri cu vreo 8 episoade. Le-am citit uluit. Și încep să înțeleg de ce se distruge litoralul românesc. Și care este mecanismul de distrugere a turismului. Reiau foarte succint câteva dintre cele mai șocante informații furnizate de Ziua News.

Citeste mai departe »
24 aprilie 2019

Din faptele de arme ale primarului Robert Șerban: Bătălia pe nămolul de la Techirghiol

statiunea-techirghiol-6.jpg

Orașul Eforie, cu deschiderea sa consistentă la Lacul Techirghiol, nu putea să fie ocolit de luptele interne pentru ceea ce balneologii numesc "aurul negru", scriu jurnaliștii de la Ziua News. Nămolul cu calități terapeutice, cel mai bun din Europa, după unii specialiști, după alții, cel mai bun din lume. Nămolul, pe vremea comunismului era un panaceu universal. Lumea venea la Eforie pentru a se trata cu nămol, sau cu băi în apă lacului lui Techir, turcul care s-a vindecat miraculos. Dar ce oameni de afaceri se luptă acum pe această resursă și cine ”mediază” bătălia?

Citeste mai departe »
23 aprilie 2019

Primăria Capitalei va investi peste un miliard de lei în reabilitarea sistemului de termoficare

caldura-2.jpg

Primăria Capitalei va investi peste un miliard de lei în reabilitarea sistemului de termoficare, potrivit unui proiect de hotărâre aprobat marţi, în cadrul şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), durata lucrărilor fiind de patru ani, transmite Mediafax.

Citeste mai departe »

Festivalul banului public de la Eforie. Un megaproiect, un megamatrapazlâc!

festivalul-banului-public-de-la-eforie-un-megaproiect-un-megamatrapazl-c--1.jpg

Primarul orașului Eforie, liberalul Robert Nicolae Şerban, e pe cale să dea tunul financiar al vieții sale, scriu jurnaliștii de la Ziua News. După ce a dublat taxele din Eforie, și a instituit taxe noi, edilul pregătește un adevărat ”festival” al banului public. Astfel, Consiliul Local Eforie a pregătit un mini-proiect (aprobat deja) prin care să cheltuiască aproximativ 4 milioane euro, intr-o prima etapa (2017-2019), pentru dezvoltarea infrastructurii de agrement din stațiunile Eforie Sud și Eforie Nord. Întrebarea la care și-au propus să răspundă jurnaliștii de la Ziua News, într-o amplă investigație, este ”cui folosește”.

Citeste mai departe »

Operațiune DNA-ICCJ fără precedent: Cererea DNA privind tranzacțiile PSD, admisă de Înalta Curte

dan_enescu_judecator_-_Copy.jpg

Lumea Justiției a intrat în posesia mandatului judecătorului Dan Enescu de la Înalta Curte prin care a încuviințat cererea DNA de obținere a datelor privind tranzacțiile financiare efectuate de PSD în perioada 2017-2018. Solicitarea a fost formulată în dosarul trezorierului PSD Mircea Drăghici. La rândul său, secretarul general al PSD Codrin Ștefănescu a depus un manifers la DNA împotriva acțiunilor abuzive autorizate de ICCJ.

Citeste mai departe »
22 aprilie 2019

Marile și micile furăciuni ale clanului primarului Robert Șerban

marile-si-micile-furaciuni-ale-clanului-primarului-robert-serban-1.jpg

Primarul din Eforie, Robert Șerban, a izbutit în foarte scurt timp de la alegerea sa în 2016 să pună stăpânire pe cele două stațiuni turistice Eforie Nord și Eforie Sud, transformându-le în propria moșie, potrivit unei investigații ziuanews.ro. A contat foarte mult și experiență să de opt ani că viceprimar, în trena lui Ovidiu Brăiloiu, un "artizan" al afacerilor locale - cel care avea să facă senzație la știri, după ce a fost găsit mort într-o camera de hotel.

Citeste mai departe »

Marile și micile furăciuni ale clanului primarului Robert Șerban

marile-si-micile-furaciuni-ale-clanului-primarului-robert-serban-1.jpg

Primarul din Eforie, Robert Șerban, a izbutit în foarte scurt timp de la alegerea sa în 2016 să pună stăpânire pe cele două stațiuni turistice Eforie Nord și Eforie Sud, transformându-le în propria moșie, potrivit unei investigații ziuanews.ro. A contat foarte mult și experiență să de opt ani că viceprimar, în trena lui Ovidiu Brăiloiu, un "artizan" al afacerilor locale - cel care avea să facă senzație la știri, după ce a fost găsit mort într-o camera de hotel.

Citeste mai departe »
19 septembrie 2018

Conducerea MAI scapă de cei pe care nu îi poate manipula cu ajutorul DGPI

19 septembrie 11:29 Publicat in Administratie Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntjp
image-2011-12-8-10886649-70-sediul-orniss.jpg

Ministerul de Interne a devenit o bombă cu ceas. Un tic-tac care se apropie cu pași repezi de finalul numărătoarei inverse. Întâi a fost Dosarul Girofarul, investigație declanșată după folosirea, probabil abuzivă, a unei coloane oficiale, cu girofar, de către fostul ministru Gabriel Oprea, eveniment ce a dus la regretabilul deces al unui polițist din coloana oficială. Apoi, a venit brambureala din 10 august, când Ministerul de Interne a acționat lamentabil, nici în forță cu extracția elementelor turbulente, nici pasiv.

Citeste mai departe »
6 septembrie 2018

Se ascut cuțitele în Ministerul de Interne. Șeful Corpului de Control al IGPR, pus la zid.

06 septembrie 12:50 Publicat in Administratie Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntfL
parchetul-sesizat-de-corpul-de-control-al-mai-cu-privire-la-spaga-pentru-mai-multi-sefi-din-igpr-90133.jpg

10 august 2018 se înscrie ca o pagină neagră în istoria zbuciumatelor meleaguri mioritice. Fără doar și poate este la ani lumină de Mineriada din 13-15 iunie 1990, dar violențele de la mijlocul lunii trecute din Piața Victoriei au avut efectul unui tsunami ale cărui valuri încă se resimt. Valuri și presiuni. După cum deja se știe, după 10 august a izbucnit o adevărată Vânătoare de vrăjitoare. Parchetul militar, Parchetul general, Parlamentul și societatea civilă, cu toții caută vinovați. Probabil, ca și în cazul Colectiv, din păcate, trecerea timpului va atenua “setea de sânge” și vom rămâne doar cu vorbele lui Dorin Liviu Zaharia, preluate apoi de Pasărea Colibri și de regretatul Florian Pitiș : Vinovații fără vină cer să se facă lumină.

Citeste mai departe »

Toader, anunț pe Facebook despre deciziile Guvernului pentru Justiție

06 septembrie 12:14 Publicat in Administratie Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntfH
agerpres.ro-Tudorel-Toader.jpg

Tudorel Toader, ministrul Justiției, anunță, pe Facebook, măsurile luate în ședința de Guvern de ieri pentru sistemul judiciar. Printre acestea, OUG privind prelungirea mandatului șefului Inspecției Judiciare, suplimentarea de posturi pentru această instituție, trecerea unor clădiri în administrarea instanțelor și semnarea unui acord de contractare a unui împrumut pentru realizarea Cartierului pentru Justiție, anunță stiripesurse.ro.

Citeste mai departe »
28 octombrie 2017

LISTA lui HELLVIG – „’TELECTUALII” SRI, scoși la lumină

28 octombrie 10:28 Publicat in Administratie Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrJU
eduard-helvig.jpg

Directorul SRI, Eduard Hellvig, va trebui să prezinte parlamentului lista completă a absolvenților din ultimii 10 ani a Academiei Naționale de Informații ”Mihai Viteazul”, în urma unei solicitări oficiale a deputatului PMP Robert Turcescu, scrie Inpolitics.ro.

Citeste mai departe »
24 septembrie 2017

Fost șef al SPP, atac la fostul șef al SRI, George Maior

24 septembrie 18:40 Publicat in Administratie Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrzd
liviu-dragnea-george-maior.jpg

Cu toate ca luasem decizia de a nu mai publica, pe Facebook, informati despre fosta conducere a SRI, pana la prezentarea concluziilor Comisiei de control al activitatii institutiei, sigurul motiv fiind acela de a nu afecta, indirect, imaginea acestei strucuri, atat de necesara functionarii corespunzatoare a statului nostru, aparitia recentei reactii a dl. George Maior vis-a-vis de ceea ce numim „dosarul Belina”, m-a determinat sa renunt la hotararea initiala si sa va prezint unele aspecte legate de aceasta speta, scrie pe facebook fostul șef al SPP, Dumitru Iliescu, potrivit flux24.ro.

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.