Reteaua Corect

Adina Anghelescu: De ce au nevoie anchetatorii de ADN-ul mamei Luizei Melencu

Scris de newsreporter in 26 septembrie 2019 la 10:04, in Social. 365 vizualizari Intra in discutie Taguriadina aandhelescu, ADN, luiza melencu, mama, sua shortlinkhttp://crct.ro/nv2F

Jurnalista Adina Anghelescu a explicat cum se face analiza ADN în SUA și de ce vor anchetatorii din nou probă de ADN de la mama Luizei Melencu, scrie DCNews.

”Celula are o citoplasmă și un nucleu. În nucleu, se găsește ADN-ul nuclear, care conține codul genetic, 50% de la mamă, 50% de la tată. Mitocondriile sunt niște organisme celulare mici care se regăsesc în citoplasma fiecărei celule. În fiecare din aceste mitocrondrii, se găsește ADN mitocondrial, care este transmis, atenție, doar pe linie maternă.” a explicat Adina Anghelescu, la Antena 3. 

Jurnalista a subliniat că de aceea anchetatorii au solicitat o nouă probă ADN de la mama Luizei Melencu. 

 

”Profilul Luizei Melencu, ADN-ul nuclear, a fost făcut la Institutul Național de Criminalistică, din firele de păr luate din peria de acasă. La INML, pe oasele din lizieră nu s-a putut extrage ADN nuclear pentru a fi comparat cu ADN-ul din firele de păr ale Luizei, din cauză că oasele erau prea deteriorate, calcinate. S-a extras, în schimb, la INML, doar ADN cromozomial, stabilindu-se că e vorba de cromozom X, adică de sex feminin și că toate oasele din lizieră poartă ADN cromozomial X, deci vin de la aceeași persoană, o persoană de sex feminin, între 15 și 19 ani. Doar SUA, părintele extragerii de ADN mitocondrial și încă vreo 5-6 țări de pe glob au așa ceva - n.r. posibilitatea de a determina ADN-ul din mitocondrii. Pentru asta au nevoie de ADN de la mamă.” a continuat jurnalista Anghelescu. 

”Dacă vor extrage ADN mitocondrial din oasele care vor fi trimise în SUA și nu vor conține ADN-ul mamei, atunci oasele din lizieră nu ar fi ale Luizei Melencu și de aici o speranță foarte mare că Luiza poate fi și-n viață” a mai explicat Adina Anghelescu. 

Pe petele de sânge din casă, se pare că a fost găsit ADN-ul Luizei, dar nu este o dovadă suficientă pentru a constata decesul ei. În schimb, dacă ADN-ul mitocondrial s-ar potrivi cu cel al mamei Luizei Melencu, în această situație, se poate vorbi despre decesul fetei.  

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.