Reteaua Corect

Acuzaţii grave la adresa lui Augustin Lazăr şi a şefului Parchetelor Militare

Teodor Mărieș, preşedintele Asociației "21 Decembrie 1989", lansează acuzaţii grave la adresa fostului procuror general Augustin Lazăr, a şefului Parchetelor Militare, generalul Gheorghe Coşneanu, şi a procurorului care a semnat dosarul Revoluţiei, relatează Știripesurse.ro.

Într-un interviu pentru evz.ro, Mărieş afirmă că Lazăr a "umflat" numărul de volume din dosarul Revoluţiei de la 1400 la 3200, pentru a impresiona opinia publică şi factorii decidenţi, crezând că aşa obţine al doilea mandat de procuror general.

Principalele acuzaţii lansate de Mărieş:

- Părţile vătămate au fost audiate în aceleaşi secţii de poliţie în care fuseseră bătuţi, în unele cazuri de foştii miliţeni agresori.

- Procurorii militari ar fi trimis la instanța de judecată și un dosar aflat în curs de urmărire penală, mai precis cel care privește evenimentele din Piața Palatului – Biblioteca Centrală Universitară, și care trebuia să stea pe biroul de lucru al procurorului Pițu Cătălin Ranco în vederea continuării efectuării urmăririi penale.

- Au atașat nelegal dosarului trimis instanței de judecată alte 800 de dosare penale, din arhivă, care erau clasate.

- Generalul Coşneanu a efectuat peste 660 de acte de urmărire penală, pentru ca, la data de 5 aprilie 2019, în calitate de Procuror Militar Șef să confirme rechizitoriul în cazul în care tot el efectuase și urmărirea penală. Prin încălcarea legii, el a cumulat doua funcții judiciare, respectiv cea de urmărire penală și cea de verificare a legalității și teminiciei urmăririi penale.

- Dupa redeschidere, au fost numiți să lucreze în dosar alți procurori, și anume Cătălin Pițu de la Timișoara, Dan Mitrănescu, Virgiliu Istrate și alții. Aceștia au lucrat trei ani în dosar, iar acum aflăm că rechizitoriul a fost semnat de un singur procuror, Cătălin Pițu, pupilul lui Coșneanu.

- Din investigațiile pe care le-am făcut, am aflat că acei procurori nu au vrut să semneze rechizitoriul pe repede înainte. În aprilie, după ce s-a anunțat că dosarul este finalizat și trimis către ICCJ polițiștii de circă au continuat audierile. Deci, a fost o disperare a lui Augustin Lazăr de a ieși cu acest rechizitoriu. Cel puțin Mitrănescu și Istrate au refuzat să semneze sau nici nu au fost întrebați, încă nu mi-e clar. Tot pe surse, am aflat că acest rechizitoriu nici nu s-ar fi lucrat în Secția parchetelor Militare, ci într-o altă locație tocmai pentru a nu afla Mitrănescu și Istrate ce se întâmplă în dosar.

- Procurorii militari își permit să batjocorească clasând toate faptele din perioada 16-22 decembrie. Din 2008 sunt 11 ani de complicități pentru a absolvi criminalii, cel puțin pe cei din perioada 14-22 decembrie, când toate instituțiile statului au acționat în comun împotriva demonstranților, atât la Timișoara, cât și la Sibiu, Cluj, București, Brașov, Constanța, Iași, Cugir, Lugoj, localități în care lumea s-a revoltat.

"În urma investigațiilor pe care le-am făcut în ultimele două luni de zile mi-am dat seama că rechizitoriul pe care l-a prezentat Augustin Lazăr, procuror general al României, la începutul lunii aprilie 2019, prin care anunța că dosarul Revoluției este finalizat și trimis în instanță, în realitate este un act profund nelegal. Îmi asum în totalitate ceea ce spun, motiv pentru care am contestat acest rechizitoriu la Înalta Curte în urmă cu două luni și am formulat acum la Inspecția Judiciară sesizare pentru săvârșirea mai multor abateri disciplinare ca urmare a încălcării grosolane a legii penale de către procurorii militari pe parcursul anchetei penale", mai afirmă Teodor Mărieş.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.