Reteaua Corect

7 ZILE ÎN ROMÂNIA - cocalarii și muzica electronică

Scris de newsreporter in 13 august 2022 la 09:47, in Social. 329 vizualizari Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nA0F

Duminică atmosfera de vacanță a fost tulburată de reverberațiile declarațiilor unui lider local al PNL, care a declarat, referitor la presupusa schimbare de premier din mai 2023, că în contextul războiului de la granițe, nu ar fi un semnal bun înlocuirea lui Nicolae Ciucă de către Marcel Ciolacu. Lăsând deoparte abuzul de utilizarea incorectă a formulei istorice a „rotativei guvernamentale” – datând din perioada în care Carol I desemna un guvern (liberal sau conservator), care ulterior organiza alegerile pe care le și câștiga – posibil ca declarația tânărului ieșean cotrocenist să fi fost un test pentru piața politică, spre a măsura dinamica reacțiilor. Principial vorbind, România are nevoie de stabilitate, iar acordul coaliției prevede această ștafetă pentru anul viitor. Pe de altă parte, dacă situația economică și socială se va agrava peste iarnă, PSD va putea să își calculeze șansele de a părăsi guvernarea pentru un an, spre a-și maximiza scorul în 2024, pentru a putea guverna singur sau însoțit doar de UDMR. Nu ar fi prima oară. Nici pentru PNL jocul la offside nu ar fi o noutate, pentru cine mai reține anul 1999. Pe de altă parte, Emil Boc, a anunţat că în oraş au intrat direct şi indirect peste 50 de milioane de euro datorită festivalului Untold, eveniment contestat de unele voci pentru cadrul propice consumului de droguri. Asta în pofida măsurilor draconice anunțate de „vărul din provincie” al primarului de Cluj, cei doi fiind protagoniștii unor înregistrări memorabile, scrie știripesurse.

Luni purtătorul de cuvânt al PNL și-a contrazis colegul, preluând totodată aceeași prostie terminologică, specifică celor cu „liceul la bază”: "Nu există astăzi în partid nicio altă ipoteză decât implementarea rotativei anul viitor, conform protocolului". Din același registru comic, colegul de generație al tineretului liberal, George Simion, a anunțat că Gigi Becali i-a oferit 2 tone de brânză pentru nunta la care a invitat între norodul (adică poporul, pe rusește). Fiecare își face nunta cum dorește, inclusiv dacă o transformă într-un eveniment de PR politic, în pofida dimensiunii teologice a Sfântei Taine a Cununiei. Totuși, asocierile liderului AUR cu fondatorul Mișcării Legionare nu doar că nu îl afectează, din păcate, pe primul, dar sunt și jignitoare, pentru cel de-al doilea. Iar asta pentru că, tot din păcate, vocația unei bune părți din societatea noastră pentru libertate, civism sau democrație este mai mica decât cea pentru totalitarism sau extremism.
Marți, în România normală, un bolnav psihic diagnosticat ca atare de peste 15 ani și-a măcelărit 5 rude. Oare câte astfel de pericole mai există în libertate nimeni din vârful statului eșuat nu ne poate spune. Iar președintele PSD și-a luat în serios rolul de viitor premier, și eventual prezidențiabil, spunând că „Liberalizarea prețurilor la energie a fost o tâmpenie”, fapt confirmat ulterior și de Adrian Vasilescu de la BNR, care a declarat că inflația este mai mare la noi a urmare a manierei „nerezonabile” în care piața energiei a fost liberalizată. Probabil că pupilul prezidențial Cîțu nu va răspunde nici pentru această decizie, cum nu va răspunde pentru atâtea altele pentru care populația plătește.
Miercuri Curea de Conturi a publicat raportul prin care acuză cel mai performant edil al PNL-USR, după Nicușor Dan, desigur, de acțiuni ilegale. Prilej cu care un „balerin liberal” dintre cei care i-au făcut campanie bebelușei albe a declarat indignat: „Clotilde Armand și echipa sa de la Primăria Sectorului 1 se află, din punctul meu de vedere, în afara legii, reprezintă un adevărat grup infracțional”. Probabil că nu s-a referit la presupusa fraudare a alegerilor, câtă vreme procurorii au clasat dosarul bazat pe înregistrările realizate noaptea („ca hoții”).
Joi, continuând festivalul administrației locale, matematicianul fără frizer a spus că speră în continuare la o susținere „de dreapta” pentru 2024, că nu se teme de Gabriela Firea într-o eventuală confruntare și că „se canalizează pe cei 2 ani şi 3 luni care au rămas din acest mandate”. La câte lucruri minunate a făcut până acum pentru bucureșteni, din septembrie 2020 până azi, doar cerul este limita succeselor celui poreclit de răuvoitori „Plicușor”. Între timp, diverse surse au început să testeze în media reacțiile la o candidatură a actualului prefect al Capitalei, Toni Greblă, personaj având o tipologie umană și un parcurs profesional complet opuse celor ale bizarului „salvator”.
Vineri, pentru că tuturor ne lipsea divertismentul de vacanță, fostul ministru de Finanțe, premier, lider al „echipei câștigătoare” și întruchipare aievea a lui Superman, și nu în ultimul rând protejat cotrocenist, Florin Cîțu, ne-a spus: „Așa cum arată cifrele, aceasta nu este o rectificare bugetară care să accelereze creșterea economică. Seamănă mai mult cu o rectificare bugetară de an electoral”. Întrebarea legitimă este dacă, atunci când a analizat cifrele, a tras și linie. Sau nu?

CONSTATAREA SĂPTĂMÂNII, dincolo de asemănarea unor înalți demnitari cu celebritățile din acest clip, este că, deși Generalul Ciucă asumă un discurs prezidențiabil, Marcel Ciolacu de asemenea, singurul care chiar pare a se pregăti este Mircea Geoană. Deși primi doi neagă oficial perspectiva unei candidaturi, invocând problemele țării, care nu le permit momentan să se gândească la altceva, numele lor constituie cele mai logice opțiuni din partea propriilor partide. Rămâne doar de văzut în ce măsură poate capacita actualul Secretar general adjunct al NATO suficientă simpatie cât să forțeze susținerea din partea PSD și PNL, în fața riscului vehiculatei candidaturi a procurorului european.

 

 

știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.