Reteaua Corect

6 judecători ai ÎCCJ nu au vrut să mai intre în completurile de 5, după decizia CAB

Schisma din interiorul Înaltei Curți de Casație și Justiție capătă aspecte tot mai interesante. Hotărârea nr.153 din 27 noiembrie 2018, intrată în posesia Q Magazine, arată că șase din judecătorii Secției Penale au pus în vedere Colegiului de Conducere al instanței supreme, prezidat de Președinta ÎCCJ, Cristina Tarcea, că prezența lor în completurilor de 5 ulterior datei de 23 noiembrie, la care Curtea de Apel a suspendat activitatea acestora, este nelegală.

CONSULTAȚI DOCUMENTUL AICI

Practic, din peste 30 de judecători câți numără Secția Penală a ÎCCJ, doar șase au arătat deplin respect pentru aplicarea unei sentințe judecătorești.

Cei șase sunt: Rodica Cosma, Alina Ioana Ilie, Simona Cristina Neniță, Florentina Dragomir, Ștefan Pistol și , surprinzător și admirabil, Ioana Bogdan, provenită din „școala de procurori DNA”, promoția Daniel Morar.

Aceștia au atras atenția că după ce judecătorii Curții de Apel au dispus suspendarea activității completurilor de 5, până la publicarea motivării deciziei Curții Constituționale nr. 685, participarea lor la ședințele de judecată din 3 decembrie 2018 și 10 decembrie 2018 încalcă dispozițiile obligatorii ale sentinței emisă de CAB.

Interesant de remarcat este aspectul ridicat de cei 6 potrivit căruia hotărarea Adunării Generale a Judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție  din data de 26 noiembrie 2018, prin care s-a decis, cu majoritate, că participarea la ședințele completurilor de 5 judecători în ședințele din decembrie 2018 trebuie asigurată de judecătorii desemnați prin tragerea la sorți din 9 decembrie 2018 nu le este opozabilă și NU are caracter obligatoriu, față de dispozițiile articolului 30 din Legea 304/2004 privind organizarea judiciară, care stabilesc expres și limitativ atribuțiile acestui organism.

Q Magazine a relatat aici despre revolta mai multor judecători ai secției de Contencios Administrativ care, convocați la această Adunare generală fără să știe de ce, când au aflat, s-au ridicat și au părăsit sala, refuzând să gireze cu prezența lor luarea unor decizii împotriva sentinței pronunțate de Curtea de Apel București.

În ciuda aspectelor sesizate de cei șase judecători, Colegiul de Conducere, cu abținerea de la vot a judecătorilor Simona Neniță și Ștefan Pistol-membrii ai acestuia-a decis, cu unanimitate, să ignore cererea celor 6 și la ședințele de judecată al completurilor de 5 să participe membrii titulari sau supleanți.

Prezentăm mai jos textul integral al Hotărârii Colegiului de Conducere.

Hotararea 153 ICCJ – document exclusiv QMagazine (1)

Hotararea 153 ICCJ – document exclusiv QMagazine (2)

Hotararea 153 ICCJ – document exclusiv QMagazine (4)

Hotararea 153 ICCJ – document exclusiv QMagazine (5)

Hotararea 153 ICCJ – document exclusiv QMagazine (6)

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.