Reteaua Corect

5G: Avocatul Poporului cere lămuriri de la Guvern

Scris de newsreporter in 09 septembrie 2020 la 10:09, in Social. 509 vizualizari Intra in discutie Taguri5g, avocatul poporului, dezbatere, guvern shortlinkhttp://crct.ro/nwDE

Avocatul Poporului răspunde la petiţiile primite pe tema proiectului de lege privind tehnologia 5G. Instituţia transmite că nu a fost invitată la dezbaterea publică de pe 24 august şi cere lămuriri Guvernului, relatează Știripesurse.ro.

"În ceea ce privește petițiile ce vizează aspecte legate de dezbaterea organizată în data de 24 august 2020 referitoare la Proiectul de Lege privind adoptarea unor măsuri referitoare la infrastructuri informatice și de comunicații de interes național şi condiţiile implementării rețelelor 5G, înregistrate pe adresa Instituției Avocatul Poporului în data de 17 și 26 august 2020, precizăm că instituția Avocatul Poporului nu a fost invitată la respectiva dezbatere, în acest sens solicitând clarificări Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, precum și minuta acestei dezbateri", transmite Avocatul Poporului.

Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor a organizat pe 24 august 2020 odezbatere publică asupra proiectului de Lege privind adoptarea unor măsuri referitoare la infrastructuri informatice și de comunicații de interes national și condițiile implementării rețelelor 5G.

Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor a lansat în consultare publică acest proiect de lege în data de 4 august. Proiectul prevede că producătorii de tehnologii, echipamente şi programe software care vor fi utilizate în cadrul infrastructurilor informatice şi de comunicaţii de interes naţional, precum şi în reţelele 5G vor fi obligaţi să obţină un document de autorizare din partea primului ministru. Această autorizare va fi emisă în baza unui aviz conform al Consiliului Suprem de Apărare al Ţării (CSAT).

Solicitarea pentru obţinerea autorizării se va depune la Ministerul Transporturilor, Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor şi va fi transmisă de îndată la CSAT. Solicitarea va cuprinde datele de identificare, structura de acţionariat a producătorului şi a grupului de societăţi din care face parte, precum şi o declaraţie pe proprie răspundere care să ateste că producătorul îndeplineşte cumulativ patru condiţii: nu se află sub controlul unui guvern străin, în lipsa unui sistem juridic independent; are o structură transparentă a acţionariatului; nu are cunoştinţă de un istoric de conduită corporativă neetică; se supune unui sistem juridic care impune practici corporative transparente.

Conform proiectului, emiterea avizului va fi fundamentată pe evaluări din perspectiva riscurilor, ameninţărilor şi vulnerabilităţilor la adresa securităţii naţionale şi a apărării naţionale. Solicitarea pentru obţinerea autorizării va fi respinsă prin decizie a prim-ministrului, în situaţia în care avizul CSAT va fi unul negativ.

Știripesurse.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.