Ora 8:40: Rezultatele probelor de apă analizate în laborator indică faptul că din punct de vedere fizico - chimic, apa este potabilă în blocul de locuințe, potrivit informațiilor DSP Timiș, transmise Ministerului Sănătății.
Ora 8:35: 16 copii și 12 adulți care locuiau în blocul din Timișoara, toți în stare stabilă, sunt internați marți dimineață, anunță Ministerul Sănătății. 16 copii și 5 adulți însoțitori sunt internați la Spitalul de Copii Louis Țuracanu, 9 adulți sunt internați la Spitalul Județean și încă 3 adulți la Spitalul Municipal din Timișoara.
Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că patronul firmei Bistim Dera SRL, care a făcut dezinfecția și deratizarea, a fost reținut pentru 24 de ore pentru vătămare corporală, ucidere din culpă și trafic de produse sau substanțe toxice.
Reprezentanții Poliției Timiș au făcut apel la populație să anunțe dacă știu locații în care această firmă a mai făcut dezinsecție și deratizare. "Apelez la populație, dacă s-a facut deratizare să anunțe, chiar și în județ. Ancheta se va derula cu prioritate și urgență si vom clarifica toate aspectele, a declarat luni seară șeful Poliției Timiș, Alin Petecel, citat de Opinia Timișoarei.
Reprezentanții ISU Timiș au anunțat luni că au depistat prezența unei substanțe neurotoxice la etajele trei și patru ale blocului din Complexul Studențesc în care s-au înregistrat cele trei decese, după ce la sfârșitul săptămânii trecute s-a făcut dezinsecția și deratizarea. Au fost evacuați locatarii tuturor celor 200 de apartamente din imobil.
"În urma primei cercetări chimice s-a constatat pe casa scării între etajul 3 si 4 prezența slabă a substanței neurotoxice. Drept urmare s-a descins și în apartamentele de la etajul 4, unde s-au înregistrat decesele ulterior, iar acolo s-au constatat niveluri slabe de substanță neurotoxică, iar la etajul 3 un nivel mediu de substanță neurotoxică”, a declarat șeful ISU Timiș, Lucian Mihoc.
Mihoc a precizat că echipajul CBRN (folosit în cazul accidentelor nucleare, biologice, chimice si radiologice -n.r.) "a făcut verificări la alte două locații identificate, deoarece vineri s-a efectuat o deratizare/dezinsecție de către aceeași firmă, iar în procesul verbal întocmit de această firmă s-a constatat că s-au folosit următoarele substante: deadină 100g, cipermetrină - concentrație 6,85%, tetrametrimă concentrație 1,25%, coformulati 100 g și raticid rotex pastă”.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.