Reteaua Corect

/infopinia.ro

Parchetul General a clasat dosarul privind Ordonanța 13

10:38 / 27 iunie /  Intra in discutie

Procurorii Parchetului General au dispus clasarea dosarului privind adoptarea de către Guvern a Ordonanței 13 prin care erau aduse mai multe modificări Codurilor penale, transmite Agerpres.

Citeste mai mult »
26 iunie 2017

Vaccinurile din Programul Național sunt disponibile în toată țara

26 iunie 11:25 Publicat in Sanatate Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nr3G
/ziarulunirea.ro

Stocurile de vaccin cuprinse în Programul Național de Vaccinare, inclusiv vaccinul ROR, Hexavalent și Tetravalent, sunt disponibile în toată țara, informează un comunicat al Ministerului Sănătății, potrivit Agerpres.

Citeste mai departe »

Ziua Drapelului Naţional, sărbătorită astăzi, în Capitală

26 iunie 11:19 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nr3F
/ziuaconstanta.ro

Ministerul Apărării Naţionale organizează, luni, în Piaţa Tricolorului, din faţa Cercului Militar, o ceremonie publică de înălţare a Drapelului Naţional al României, în cadrul căreia drapelul va fi binecuvântat de un preot militar şi va fi ridicat pe catarg, scrie Agerpres, potrivit Stiripesurse.ro.

Citeste mai departe »

Vasile Blaga și Adriean Videanu, NOU dosar penal la DNA

26 iunie 11:16 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nr3E
/masapresei.ro

Nou dosar penal pe numele lui Vasile Blaga și Adriean Videanu la DNA, anunță Antena3. Este vorba despre un dosar disjuns din cel al Ioanei Băsescu, privind finanțarea campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale din 2009. Cei doi ar fi acuzați de mărturie mincinoasă în acest dosar. Vasile Blaga și Adriean Videanu ar urma să ajungă în cursul acestei zile la DNA pentru a da declarații, mai spune Antena3, potrivit Stiripesurse.ro.

Citeste mai departe »
24 iunie 2017

RĂZBOI total în interiorul CCR: Livia Stanciu, TORPILATĂ de restul judecătorilor

24 iunie 10:39 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nr36
/bucurestifm.ro

Este război total între judecătorii de la Curtea Constituțională. O hotărâre emisă de Curtea Constituțională interzice judecătorilor să mai vină cu opinii separate prin care să demoleze deciziile luate cu majoritate la CCR, scrie Stiripesurse.ro.

Citeste mai departe »

Tudorel Toader, lovitură: LOT de magistrați 'out' din Ministerul Justiției

24 iunie 10:35 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nr35
/stiripesurse.ro

Ministrul în exerciţiu al Justiţiei, Tudorel Toader, a transmis, vineri, că a cerut încetarea detaşării magistraţilor la Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie, transmite Stiripesurse.ro.

Citeste mai departe »

Celebrul Mihai Pacepa revine: Dezvăluiri fără precedent ale fostului şef al Securităţii comuniste

24 iunie 10:01 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nr2Z
/evz.ro

Fostul şef al Securităţii comuniste, Ion Mihai Pacepa, a descris, într-un interviu acordat website-ului american Independent Journal Review, drept metode KGB-iste încercările adversarilor lui Trump de a acredita teza unei combinaţii a acestuia cu Rusia şi a încercat să susţină o paralelă între România pe care el a văzut-o pe vremea lui Nicolae Ceauşescu şi SUA sub Barack Obama. 'Actuala campanie anti-Trump - inclusiv alegaţiile total nesusţinute de fapte privind conexiunea sa rusească - este rezultatul a opt ani de guvern socialist/progresivist în SUA', apreciază fostul şef al spionajului românesc, potrivit Stiripesurse.ro.

Citeste mai departe »
Adrian Severin

Opriți crima judiciară! (7)

24 iunie 08:48 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nr2R

Partea a VII-a: ”Un sistem judiciar nereformat și corupt” 8. Domnule Ministru și domnule profesor, fără a intra în detaliile reformei sistemului judiciar, cel mai nereformat dintre cele moștenite de la vechiul regim comunist, mă rezum a face doar două observații.

Citeste mai departe »
23 iunie 2017

Populația școlară din sistemul național de educație a scăzut cu 45.300 persoane

23 iunie 10:29 Publicat in Educatie Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nr2G
/evz.ro

Populația școlară din sistemul național de educație a fost, în anul școlar/universitar 2016-2017, de 3,597 milioane elevi și studenți, în scădere cu 45.300 comparativ cu anul școlar/universitar precedent, se arată într-un comunicat de presă al Institutului Național de Statistică (INS), conform Agerpres.

Citeste mai departe »

Decizie CRUCIALĂ a Curții Constituționale în cazul concediilor de maternitate

23 iunie 10:24 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nr2F
/stiripesurse.ro

Curtea Constituţională a României (CCR) a decis, joi, că o formulare din OUG 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate, care exclude în anumite cazuri posibilitatea acordării indemnizaţiei de maternitate calculate în raport cu toate contribuţiile pentru concedii şi indemnizaţii plătite de asigurat, este neconstituţională, transmite Stiripesurse.ro.

Citeste mai departe »

Înfrângere DNA în dosarul Ponta-Blair

23 iunie 10:21 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nr2E
/radioconstanta.ro

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a respins, joi, propunerea procurorilor DNA Ploiești de emitere a unui nou mandat de arestare preventivă în lipsă pe numele fostului deputat Sebastian Ghiță în dosarul cunoscut sub numele "Ghiță-Ponta-Blair", potrivit Agerpres, scrie Cotidianul.ro.

Citeste mai departe »

CCR: Dispozitiile legislative privind tentativa de abuz în serviciu, neconstituţionale

23 iunie 10:19 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nr2D
/olt-alert.ro

CCR a constatat, joi, că dispoziţiile articolului 15 din Legea nr.78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, raportate la art.132 din acelaşi act normativ, cu referire la infracţiunea de abuz în serviciu, sunt neconstituţionale, informează Mediafax.

Citeste mai departe »
Adrian Severin

Opriți crima judiciară! (6)

23 iunie 08:07 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nr2k

Partea a VI-a: ”Libertatea este doar o vocație?” 7. Una dintre explicațiile suprapopulării penitenciarelor stă, nu în înclinațiile infracționale ale românilor (până și faimoșii “corupți” nu depășesc câteva sute, este drept în condițiile în care cei care fură cu autostrada sunt liberi), ci în represivitatea excesivă și ambiguitatea vinovată a legislației noastre penale.

Citeste mai departe »
22 iunie 2017

Elevi programatori din România au obţinut 40% dintre premiile unui concurs organizat în Irlanda

22 iunie 11:56 Publicat in Educatie Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nr29
/timisoaraonline.ro

Cincizeci de copii şi tineri din România pasionaţi de programare au obţinut aproape jumătate din premiile unei competiţii organizate în Irlanda. Printre proiectele prezentate se află şi un robot care poate fi controlat cu puterea minţii şi un dispozitiv care-i ajută pe nevăzători să evite obstacole, transmite Agerpres.

Citeste mai departe »

Tudorel Toader despre abuzul în serviciu: Nu am un prag în buzunar

22 iunie 11:43 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nr28
/secundatv.ro

Tudorel Toader, ministrul demisionar al Justiţiei, a anunţat, joi, că va stabili graficul dezbaterilor pentru stabilirea unui prag valoric pentru infracţiunea de abuz în serviciu, după motivarea CCR, în care se precizează că pasivitatea legiuitorului determină apariţia unor situaţii de instabilitate, scrie Mediafax.

Citeste mai departe »

CCR despre abuzul în serviciu: Dispozițiile penale în vigoare sunt formulate în sens larg

22 iunie 11:40 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nr27
/ziuadecj.ro

Curtea Constituțională a României (CCR) consideră că dispozițiile penale în vigoare cu privire la infracțiunea de abuz în serviciu "sunt formulate în sens larg și în termeni vagi", potrivit motivării deciziei prin care a fost soluționată excepția de neconstituționalitate ridicată de Bombonica Prodana, fosta soție a președintelui PSD, Liviu Dragnea, transmite Agerpres.

Citeste mai departe »

Acuzații EXPLOZIVE: Victor Ponta, 'rol covârșitor în înrobirea justiției de către SRI'

22 iunie 09:44 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nr1Z
/psnews.ro

Dezvăluiri incendiare despre evoluția ascendentului pe care serviciile secrete au ajuns să-l aibă asupra justiției din România. Pe blogul independentajustitiei.wordpress.com, apar acte normative din timpul guvernării Victor Ponta prin care fostul premier a creat “echipe mixte” procurori-SRI și a subordonat activitatea parchetelor lui Gabriel Oprea și George Maior, scrie Stiripesurse.ro.

Citeste mai departe »
Adrian Severin

Opriți crima judiciară! (5)

22 iunie 08:21 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nr1H

Partea a V-a: ”Dreptul de a încălca drepturile omului!” 5. Apropo de modificarea componenței completelor de judecată, mă întreb, și vă întreb, domnule Ministru, dacă știți că alcătuirea aleatorie a acestora, garanție a neutralității lor, este o mare farsă? În realitate, ceea ce se trage la sorți este numărul completului. În rest, componența acestuia se schimbă după „necesități” de către șefii instanțelor, fie ei „parteneri de nădejde” ai procurorilor, fie șantajați de serviciile secrete, fie terorizați de parchetele speciale organizate pe principii leniniste ca adevarate armate interne și braț înarmat al terorii.

Citeste mai departe »
21 iunie 2017

Rechizitoriul integral în dosarul “Mineriadei”

21 iunie 12:56 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nr1E
/news.ro

Vă prezentăm în premieră rechizitoriul integral în dosarul “Mineriadei”. Numără 260 de pagini.

Citeste mai departe »

DNA: Mircea Sandu și soția sa, urmăriți penal

21 iunie 11:50 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nr1v
/reteauadestiri.ro

Mircea Sandu, fost președinte al Federației Române de Fotbal, și soția acestuia, Elisabeta Sandu, sunt urmăriți penal de procurorii DNA pentru luare de mită și spălare de bani, respectiv complicitate la aceste infracțiuni, după ce a primit 724.000 lei de la reprezentanții unei societăți de avocatură pentru încheierea unor contracte, scrie Agerpres.

Citeste mai departe »

Motivarea CCR în cazul condamnaților cărora li se interzice să facă parte din Guvern

21 iunie 11:48 Publicat in Social Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nr1u
/economica.net

Curtea Constituțională a României (CCR) consideră că interdicția ca persoanele condamnate să facă parte din Guvern trebuie să înceteze, conform legislației în vigoare, în caz de reabilitare, dezincriminare sau amnistie, informează Agerpres.

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.