Reteaua Corect

WhatsApp va implementa o nouă funcţie: 'păstrarea' mesajelor care dispar

Scris de newsreporter in 23 aprilie 2023 la 12:39, in ScIT. 330 vizualizari Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBd3

WhatsApp va implementa o nouă funcţie: 'păstrarea' mesajelor care dispar. WhatsApp le va permite acum oamenilor să împiedice dispariţia mesajelor. Utilizatorii vor trebui să fie de acord ca mesajele lor să rămână, cu ceea ce aplicaţia spune că este o „superputere a expeditorului”, informează Mediafax, citat de Știripesurse.

Aplicaţia a permis oamenilor să îşi seteze mesajele să se şteargă automat după un anumit timp. Aplicaţia spune că această funcţie este menită să permită ca discuţiile pe WhatsApp să fie mai conversaţionale, fără ca utilizatorii să fie nevoiţi să se îngrijoreze că lucrurile pe care le spun rămân pentru totdeauna.

Dar aceasta înseamnă, de asemenea, că unele mesaje importante pot dispărea înainte de a fi salvate. Un alt utilizator ar putea trimite un link important sau o informaţie importantă, de exemplu, pe care destinatarul doreşte să o păstreze pentru mai mult timp, potrivit Independent.

Acum, WhatsApp spune că va oferi o funcţie exact în acest scop, cunoscută sub numele de "Keep in Chat". Se referă la acest instrument ca la o "superputere a expeditorului", deoarece permite ca acele mesaje să rămână în continuare, dar numai dacă persoana care le-a trimis este de acord.

Atunci când este trimis un mesaj pe care o persoană doreşte să-l păstreze, aceasta poate face click pe el şi alege opţiunea de a păstra mesajul. Va trimite apoi o notificare către expeditor, oferindu-i opţiunea de a se opune deciziei.

Dacă îl împiedică să fie salvat, decizia este definitivă, iar mesajul va fi eliminat de pe dispozitivele tuturor atunci când expiră cronometrul normal. Acest lucru este menit să le permită oamenilor să aibă "ultimul cuvânt de spus" cu privire la ceea ce se întâmplă cu mesajele pe care le-au trimis, a precizat WhatsApp.

Dacă persoana este de acord ca mesajul să fie salvat, acesta va primi o mică pictogramă de marcaj. Pe lângă faptul că va rămâne în cadrul chat-ului, mesajul va fi adăugat la un dosar "Mesaje păstrate", unde pot fi văzute împreună, aranjate în funcţie de chat-ul din care au provenit.

Funcţia va fi "implementată la nivel global în următoarele câteva săptămâni", a precizat WhatsApp.

Funcţia de dispariţie a mesajelor de pe WhatsApp permite oamenilor să aleagă dacă mesajele vor fi şterse după 24 de ore, şapte zile sau 90 de zile. Aceasta poate fi activată fie pentru toate chat-urile, fie doar pentru anumite discuţii, iar ambele opţiuni pot fi alese din setările WhatsApp.

Aceasta este una dintre o serie de funcţii de confidenţialitate şi securitate despre care WhatsApp spune că sunt menite să asigure că mesajele nu ajung în mâini greşite. Unele dintre aceste caracteristici, cum ar fi criptarea end-to-end, s-au dovedit a fi controversate, guvernul britanic încercând să limiteze utilizarea lor.

 

 

 

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.