Reteaua Corect

Virusul rujeolei resetează sistemul imunitar mai rapid decât HIV (studiu)

Scris de newsreporter in 13 noiembrie 2019 la 12:40, in ScIT. 154 vizualizari Intra in discutie Tagurihiv, rujeola, sistem imunitar, virus shortlinkhttp://crct.ro/nvgz

Ca și virusul SIDA, virusul rujeolei atacă sistemul imunitar, potrivit unui studiu publicat joi de Science, iar bolnavii devin aproape la fel de vulnerabili ca un nou născut în fața agenților patogeni, ceea ce face vaccinul și mai valoros, scrie AFP, potrivit HotNews.ro.

Experții în sănătate publică observaseră anterior că în timpul campaniilor de vaccinare împotriva rujeolei scade în general mortalitatea infantilă totală, dar nu erau siguri despre ce mecanism biologic este vorba.

O echipă de cercetători de la Harvard, de la Institutul medical Howard Hugues și de la universitatea Erasmus din Olanda a analizat sangele de la 77 de copii olandezi contaminați cu rujeolă în timpul epidemiei care a afectat țara în 2013: sângele lor fusese prelevat înaintea infecției și apoi la două luni după infecție.

Cercetătorii au folosit un instrument dezvoltat în Statele Unite și denumit VirScan, care identifică toate tipurile de virus care au infectat o persoană și de care sistemul imunitar își amintește: HIV, gripă, herpes și sute de alți viruși. Când organismul întâlnește un virus, creează anticorpi care rămân și protejează organismul de viitoare infecții: este vorba de "memoria" imunitară.

Analizele arată că rujeola elimină între 11 și 73% dintre anticorpii protectori la copii.

Rujeola "resetează sistemul imunitar și îl readuce la o stare mai imatură", a explicat epidemiologul Michael Mina, de la Harvard, coautor al studiului.

Pentru a reveni la un nivel ridicat de anticorpi și pentru a reconstrui apărarea, "organismele trebuie reinfectate cu agenți patogeni, ca la nou-născuții care se confruntă cu multe riscuri în primii lor ani de viață", a continuat Michael Mina.

Spre deosebire de HIV, apărarea imunitară este slăbită mult mai rapid dar se și reconstruiește mai repede, a precizat cercetătorul.

Studiul, susținut de teste pe macaci și de un alt studiu publicat joi de Science Immunology, arată că pericolul rujeolei depășește doar riscurile legate de infecție.

"Virusul este mult mai dăunător decât credeam ceea ce face vaccinul cu atât mai valoros", a spus și Stephen Elledge, genetician care a contribuit la dezvoltarea instrumentului VirScan.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.