Reteaua Corect

Un user al Reddit a descoperit o „gaură neagră” în ocean pe Google Maps / Dezbaterea care a urmat

Scris de newsreporter in 03 noiembrie 2021 la 11:37, in ScIT. 667 vizualizari Intra in discutie Taguridezbatere, gaura neagra, Google Maps, insula, ocean, pisonia, reddit shortlinkhttp://crct.ro/nyF4

Pentru majoritatea oamenilor Google Maps este un instrument util pentru a ajunge din punctul A în punctul B. Dar pentru un grup aparte de pasionați aplicația este o sursă de mistere interesante, relatează Business Insider, potrivit Hotnews.

Cei care caută suficient de mult pot găsi imagini ciudate care par să ascundă lucruri aflate dincolo de realitatea cunoscută. Sau poate că ele arată doar că Google Maps nu funcționează corect.

Indiferent care ar fi adevărul, dezbaterea pe care o declanșează o asemenea descoperire este de obicei distractivă și incitantă.

Exact acest lucru s-a întâmplat când un utilizator al site-ului Reddit care părea să fi descoperit o gaură neagră în mijlocul oceanului cu ajutorul Google Maps.

„Ce naiba e asta”, a scris kokoblocks pe un forum de pe Reddit, adăugând că „nu arată deloc a insulă”.

Dezbaterea care a urmat

Primele sugestii afirmau că insula ar putea fi o bază militară secretă. „Pare cenzurată dintr-un motiv anume”, a răspuns userul KorvisKhan. „Primul meu gând a fost că [imaginea] e cenzurată”, a afirmat un altul, speculând că „nu ar avea nicio noimă ca o formațiune naturală să fie așa neagră pe o insulă/atol”.

Live Science relatează că Google adesea ascunde instalații sensibile precum baze militare sau alte instalații secrete pentru a evita dezvăluirea de informații legate de locația și structura lor.

Numeroase teorii legate de imaginea descoperită de kokoblocks au încercat să explice de ce ea este atât de neagră.

„S-ar putea ca negrul imaginii să fie cauzat de un vulcan subteran, presupunând că nu este o gaură. Cel mai probabil o rocă magmatică”, a afirmat utilizatorul The_Professor64.

Explicația pentru „gaura neagră”

Unii au făcut glume la adresa postării, sugerând că imaginea ar putea fi de fapt insula din popularul serial TV „Lost”. „În mod evident e intrarea către interiorul Pământului”, a glumit un alt utilizator, făcând referire la Teoria Pământului gol la interior.

Însă unii dintre aceștia ar putea fi dezamăgiți să afle că locul misterior de pe Google Maps este Insula Vostok. Ea se află în nord-estul Noii Zeelande și aparține Republicii Kiribati, o țară insulară din Pacificul Central care este alcătuită din 33 de atoli și insule.

Iar „negrul” imaginii poate fi de asemenea explicat. „Ceea ce vedeți ca fiind negru este de fapt un verde foarte închis, este o pădure foarte deasă alcătuită din copaci Pisonia”, a explicat utilizatorul SatisfactionAny20.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.