Reteaua Corect

Un sistem prin care plantele se autoirigă duce la producții superioare, cu apă foarte puțină

Scris de newsreporter in 21 iunie 2017 la 12:21, in ScIT. 96 vizualizari Intra in discutie Taguriapa, autoirigă, israel, plante, sistem shortlinkhttp://crct.ro/nr1z

Un sistem revoluționar pus la punct de o firmă din Israel permite plantelor să-și comande singure necesarul de apă și de nutrienți, în cantitățile optime, ceea ce duce la producții mult mai mari decât prin sistemele de irigare normale și la cantități mult mai mici de apă folosită, transmite Agerpres.

Sursa imagine: capital.ro

'E un sistem care, prin introducerea datelor în cloud, în funcție de nevoile plantelor, prin algoritmi matematici, de inteligență artificială, se transmite comanda. Planta, prin intermediul algoritmilor, e capabilă să trimită comenzi care să genereze irigație bazată pe nevoile exacte ale plantei. În cuvinte simple, planta se autoirigă, își spune 'mi-e sete, am nevoie de apă'. E un adevărat sistem tehnologic revoluționar', spune Zohar Ben Ner, co-fondator al start-up-ului SupPlant, firma care a pus bazele sistemului revoluționar de autoirigare.

Firma lucrează deja în 15 țări și, prin noul sistem, se reușește reducerea cu 20-30% a apei folosite în sistemele clasice de irigare.

'La sfârșitul zilei, algoritmii și senzorii au capacitatea de a măsura lucruri, cuantifică date pe care nici un cultivator n-ar putea să le facă, oricât de profesionist și de experimentat ar fi', a mai spus Zohar Ben Ner.

Prin noul sistem, producția la hectar crește semnificativ, în timp ce cantitățile de apă consumată sunt mult reduse. În acest fel, scad, pe de o parte, costurile și crește profitul.

'SupPlant oferă un concept revoluționar care cuprinde tehnologia și o suită de servicii care generează produse mai mari, în timp ce se utilizează mult mai puțină apă. Pentru prima dată, o soluție de irigare cu buclă închisă oferă un răspuns în timp real la nevoile reale ale plantelor, printr-o tehnologie sofisticată și cu date ce țin de nevoile plantelor, cu date din sol și din mediul înconjurător și prin algoritmi de calcul în cloud și prin inteligență artificială', se arată într-o prezentare a SupPlant.

Din cauza resurselor limitate, apei i se acordă o atenție deosebită în Israel. Ca urmare a acestei importanțe, există o structură guvernamentală cu o largă autonomie, asemănătoare unui minister, Autoritatea Apei (Water Authority), dar și numeroase firme și companii susținute financiar de stat, care se ocupă cu soluții de managementul apei, desalinizare, reciclare a apelor uzate, irigații etc. Printre aceste firme, companii și asociații se numără Sorek Seawater Desalination Plant, Investment Promotion Center and Israel NewTech, Water Technologies Israel export institute, ICS2, Synthesis, TaKaDu, Mekorot, Utilis, Hutchison Kinrot Technology Incubator, Israel Export Institute Professionals, SupPlant, Green Horizons, Netafim, Shafdan, Aryeh Pools, Tifrah Recycled Water Reservoir and agriculture fields.

De asemenea, o importanță deosebită se acordă educării, încă de la cele mai mici vârste, în privința folosirii judicioase a apei, a protejării și reciclării acesteia.

Și cercetarea în domeniul apei și a agriculturii ocupă un loc important, iar unul dintre vârfurile în domeniu este Facultatea de agricultură din Rehovot, unde vin să studieze tineri din numeroase țări.

În perioada 12-14 septembrie, în Israel va fi organizată o amplă conferință internațională dedicată apei, Watech (Water Technology & Environment Control Exhibition & Conference) Israel 2017, care va avea ca temă 'Apa în era digitală'.

 

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.