Reteaua Corect

Un sistem anti-drone, testat la salonul de la Bourget

Scris de newsreporter in 24 iunie 2017 la 10:54, in ScIT. 25 vizualizari Intra in discutie Tagurisalonul de la Bourget, sistem anti-drone, test shortlinkhttp://crct.ro/nr39

Un sistem pentru detectarea dronelor de la peste 5 km distanță este testat pe aeroportul Paris-Le Bourget, în timpul salonului internațional al aeronauticii, care se desfășoară de luni până duminică, a anunțat vineri grupul ADP, citat de AFP, scrie Agerpres.

Sursa imagine: wall-street.ro

Acest dispozitiv, numit "Hologarde", a fost conceput de grupul ADP, care administrează aeroporturile pariziene, și DSNA Services, filială a Direcției generale a aviației civile (DGAC).

Hologarde integrează "trei tehnologii (radar, frecvență radio și video HD) într-un centru de comandă unic" și "permite detectarea tuturor tipurilor de drone de la peste 5 km", a precizat ADP.

Această distanță importantă de la care se pot detecta dronele ar urma să permită "anticiparea și asigurarea unei reacții proporționale cu natura intruziunii", a mai precizat grupul.

"O dată detectată, drona este urmărită în timp real cu o cameră datorită unui centru de comandă care poate fi accesat de pe calculator sau de pe tabletă", a adăugat sursa citată.

Soluția dezvoltată de ADP și DSNA este "adaptabilă pentru toate siturile sensibile", precizează comunicatul, făcând referire la centrale nucleare, situri cu risc de poluare industriale și închisori.

Hologarde combină "expertiza în domeniu a grupului ADP și a aviației civile franceze cu ingeniozitatea start-up-urilor partenere, într-un sector evaluat la mai multe miliarde de euro", a subliniat Edward Arkwright, director general executiv al grupului ADP, citat în comunicat.

În 2016, dronele au provocat peste 1.400 de incidente, față de numai 606 între 2011 și 2015, indică comunicatul, care citează date furnizate de Agenția Europeană pentru Securitate Aeriană.

Prima etapă a testului ar urma să permită validarea fiabilității soluției și, începând din iulie, sistemul va fi testat pe aeroportul Paris-Charles de Gaulle timp de mai multe luni, potrivit grupului ADP.

Organizația aviației civile internaționale (OACI) a lansat în luna mai o consultare publică pentru a concepe un sistem internațional de monitorizare în timp real a dronelor civile în vederea omogenizării reglementărilor la nivel internațional.

OACI recomandă în prezent ca o dronă să nu fie operată la mai puțin de 50 de metri de o persoană, vehicul sau clădire sau la o altitudine mai mare de 150 de metri. De asemenea, OACI recomandă ca dronele să nu se apropie la mai puțin de 8 km de aeroport.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.