Reteaua Corect

Un nou studiu arată că femeile nu trăiesc mai mult decât bărbații

Scris de newsreporter in 04 august 2022 la 11:25, in ScIT. 472 vizualizari Intra in discutie Taguribarbati, femei, speranta de viata, studiu shortlinkhttp://crct.ro/nzY0

Un nou studiu a pus sub semnul întrebării ideea de mult timp vehiculată conform căreia femeile trăiesc mai mult decât bărbații, în special în cazul bărbaților însurați și a celor care au terminat o facultate, relatează The Guardian, potrivit Digi24.

În analiza care ia în calcul date obținute de pe toate continentele în ultimele două secole s-a ajuns la concluzia că, deși bărbații au o speranță de viață mai scăzută decât cea a sexului opus, au o „șansă însemnată de a trăi mai mult decât femeile”.

Între 25% și 50% dintre bărbați au trăit mai mult decât femeile, potrivit academicienilor danezi, care au spus că diferențele mari ale speranței de viață maschează uneori suprapuneri ale duratei de viață dintre cele două sexe.

Studiul publicat în jurnalul BMJ Open a examinat datele despre durata de viață a bărbaților și femeilor din 199 de țări din ultimii 200 de ani. Concluzia a fost că bărbații au o probabilitate mare de a trăi mai mult decât femeile, în special în cazul bărbaților care sunt căsătoriți și cei cu studii superioare.

„Bărbații care sunt căsătoriți sau au o diplomă universitară tind să trăiească mai mult decât femeile care sunt nemăritate sau care nu au o diplomă de absolvire a liceului”, au spus autorii studiului.

Speranța de viață fluctuantă de-a lungul timpului, atribuită fumatului și altor diferențe ale stilului de viață

În țările dezvoltate, probabilitatea ca bărbații să aibă o viață mai lungă decât femeile a scăzut până în anii '70, moment în care șansele au început să crească gradual în rândul tuturor populațiilor, potrivit aceleiași analize.

Mărirea și scăderea diferențelor de speranță de viață au fost atribuite în special fumatului și a altor diferențe de comportament. „O interpretare oarbă a diferențelor de speranță de viață poate uneori să ducă la o percepție distorsionată a adevăratelor inegalități [ale duratei de viață].”

În cercetare se mai menționează că „deși speranța de viață la bărbați este în general mai joasă decât la femei, iar rata mortalității la bărbați este de obicei mai mare la toate vârstele, bărbații au o șansă bună de a trăi mai mult decât femeile.”

Academicienii au sugerat faptul că o mai bună măsurătoare ar fi examinarea duratei de viață a ambelor sexe în țări diferite.

Digi24

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.