Reteaua Corect

Un fost cercetător de la NASA spune că s-ar fi descoperit viaţă pe Marte în anii '70

Gilbert V. Levin, principalul investigator în cadrul unui experiment NASA care a trimis capsulele Viking pe planeta Marte în 1976, a publicat un articol în Jurnalul american de Ştiinţă, susţinând că rezultatele pozitive ale experimentului au arătat că exista viaţă pe Planeta Roşie, scrie CNN, potrivit Mediafax.

Un fost om de ştiinţă de la NASA spune că organizaţia ar fi descoperit viaţă pe Marte în anii 70 Experimentul, numit „Labeled Release” (LR), a fost creat pentru a testa prezenţa materiei organice în solul marţian. „Se pare că am fi găsit de fapt un răspuns la acea întrebare fundamentală”, a scris Levin în articol. În cadrul experimentului, sondele Viking au implantat nutrienţi în solul marţian. Dacă ar exista viaţă în sol, aceasta ar consuma nutrienţii şi ar lăsa urme ale metebolismului său, acestea putând fi detectate de către monitoarele radioactive.

Pentru a se asigura că există o reacţie biologică, testul a fost repetat după ce solul a fost „gătit”, fapt ce ar fi letal pentru viaţa existentă. Dacă ar fi avut loc o reacţie măsurabilă în prima, dar nu şi în a doua mostră, acest lucru ar sugera prezenţa unor „forte biologice”. Levin susţin că acest lucru s-a întâmplat de fapt. Totuşi, alte experimente nu au reuşit să găsească materiale organice, iar NASA nu a putut reproduce rezultatele în laboratoarele sale. Astfel, rezultatul pozitiv a fost considerat „fals-pozitiv”, fiind provocat de o reacţie chimică necunoscută, nu de viaţă extraterestră, informează CNN. „NASA a concluzionat în timpul experimentului LR că a fost găsită o substanţă care imita viaţa, dar nu a găsit viaţă în adevăratul sens al cuvântului”, a mai scris Levin în articolul său. „Însă, fără nicio explicaţie, în următorii 43 de ani de la Viking, niciuna dintre următoarele sonde trimise pe Marte nu a avut în componenţa sa un instrument pentru detectarea vieţii”, a adăugat Levin.

Mediafax

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.