Reteaua Corect

Ultima Thule, rebotezată de NASA

Scris de newsreporter in 18 noiembrie 2019 la 12:41, in ScIT. 182 vizualizari Intra in discutie TaguriArrokoth, nasa, nume, ultima thule shortlinkhttp://crct.ro/nvi2

Corpul celest cel mai îndepărtat observat vreodată a fost redenumit oficial Arrokoth, ceea ce înseamnă "cer" în limba tribului amerindian Powhatan, după ce primul nume, Ultima Thule, a stârnit controverse din cauza unei asocieri cu vocabularul nazist, scrie AFP, potrivit HotNews.ro.

Vestigiu înghețat de la formarea sistemului solar, Arrokoth se află în centura Kuiper, ea însăși situată la circa 4,8 miliarde de kilometri de Soare. Sonda New Horizons l-a survolat în ianuarie și a transmis NASA, pentru prima oară, fotografii detaliate ale acestui corp celest, o descoperire istorică. Imaginile arată că este format din doi "lobi" - asemănător cu un om de zăpadă.

Ultima Thule - a cărei denumire tehnică este 2014 MU69 - a fost denumită după o insulă îndepărtată din literatura medievală.

Dar denumirea a stârnit reacții puternice, deoarece a fost folosită și de adepții ocultismului din extrema dreaptă germană pentru a desemna locul de unde proveneau "Arienii".

"Societatea Thule" a devenit ulterior partidul nazist al lui Adolf Hitler, iar termenul a rămas popular în cercurile extremei drepte. Este, spre exemplu, numele unui grup suedez de muzică care preamărește "puterea albă".

Noul nume oficial, ales de echipa însărcinată cu New Horizons, a fost anunțat în cadrul unei ceremonii la sediul NASA, marți.

"Numele Arrokoth reflectă sursa de inspirație provenită de la contemplarea cerului și întrebările privind stelele și lumile de dincolo de a noastră", a declarat Alan Stern, de la Southwest Research Institute din Colorado.

Sonda New Horizons se află acum la granița externă a centurii Kuiper, pe care astronomii o numesc uneori "mansarda" sistemului solar. Ea se va alătura apoi sondelor Voyager 1 și 2 în spațiul interstelar, dincolo de scutul protector al Soarelui.

Hotnews.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.