Reteaua Corect

Treptele pe care Iisus a vindecat un orb în Noul Testament

Scris de newsreporter in 10 septembrie 2023 la 10:42, in ScIT. 364 vizualizari Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBSY

La vechiul bazin din Siloam din Ierusalim au fost descoperite trepte care nu au mai fost văzute de peste 2.000 de ani, potrivit unor rapoarte publicate joi. Se pare că acesta este locul în care Iisus a vindecat un orb în Noul Testament, a relatat Fox News. Locația în sine a fost menționată pentru prima dată în Vechiul Testament, se arată într-un raport recent al Washington Times, informează jpost.com, relatează Știripesurse.

Descoperirea a fost făcută de arheologi după ce au făcut progrese semnificative în excavarea sitului. Aproximativ opt trepte au fost dezgropate, a precizat raportul Fox News.

Acest lucru s-a întâmplat în condițiile în care Autoritatea Israeliană pentru Antichități, Autoritatea pentru Parcuri Naționale din Israel și Fundația Orașul lui David au anunțat la începutul acestui an că vechiul bazin din Siloam va fi deschis publicului pentru prima dată în ultimii 2.000 de ani. Până de curând, doar o mică secțiune a locației a fost complet excavată, iar aceasta este accesibilă publicului.

La un moment dat, situl avea 1,25 acri, potrivit raportului Times. Este de așteptat ca o mai mare parte din sit să devină accesibilă în timp, pe măsură ce vor fi dezgropate mai multe zone, întrucât situl deține importanță atât pentru creștini, cât și pentru evrei, potrivit Fox News.

content-image

"Istoria a fost păstrată pentru noi"

Reverendul Johnnie Moore, președintele Congresului Liderilor Creștini, a declarat pentru Fox News Digital că "în Piscina din Siloam, găsim dovezi ale istoriei păstrate pentru noi, revelate la momentul potrivit.

Unele descoperiri sunt teoretice. Aceasta este de necontestat. Este o dovadă a poveștii Bibliei și a poporului său, Israelul", a continuat el. "Din punct de vedere teologic, afirmă Scriptura; geografic, afirmă Scriptura; iar din punct de vedere politic, afirmă legătura incontestabilă și de neegalat a Israelului cu Ierusalimul. Unele descoperiri sunt teoretice. Aceasta este de necontestat. Este o dovadă a poveștii Bibliei și a poporului său, Israel."

Piscina din Siloam a fost construită în urmă cu aproximativ 2.700 de ani, a relatat Fox News. Acesta a fost folosit ca parte a sistemului de apă din Ierusalim.

 

 

 

 

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.