Reteaua Corect

Top 10 cele mai puternice telefoane cu Android, potrivit benchmark-ului AnTuTu

Scris de newsreporter in 19 octombrie 2018 la 11:42, in ScIT. 368 vizualizari Intra in discutie TaguriAndroid, AnTuTu, smartphone, top 10 shortlinkhttp://crct.ro/ntt1

Cel mai puternic smartphone nu este neapărat cel mai scump. Pentru cumpărătorii de telefoane Android există mai multe variante pentru a obţine performanţe de top, concurenţa dintre numeroşii producători smartphone dornici de afirmare la gama high-end trăgând mereu preţurile în jos, scrie go4it.ro.

Spre deosebire de tabăra iOS, performanţa de top nu este un „privilegiu” rezervat celor dispuşi să accepte preţul impus de un producător care deţine monopol absolut asupra segmentului său de piaţă.

Accesibil pentru toţi producătorii smartphone, ecosistemul Android oferă cea mai mare diversitate de produse, acoperind toate categoriile de preţuri. De ajutor este şi faptul că accesul la chipseturi şi componente high-end nu este un privilegiu rezervat brandurilor de top. Orice fabricant doric să-şi consolideze imaginea de brand poate comanda chipseturi high-end cum este Snapdragon 845, pe care să le includă în produse smartphone mai mult sau mai puţin ambiţioase. Cu resurse limitate de cheltuit pe campanii de promovare, aceştia concurează pentru atenţia cumpărătorilor oferind preţuri competitive şi dotări cât mai greu de ignorat. Luăm exemplul dat de Vivo NEX S, un smartphone cu design extravagant, unic la momentul lansării.

Aflat la prima generaţie, Asus ROG Phone demonstrează cum poţi avea ce e mai bun în termeni de performanţă, fără să sacrifici nimic la partea de design. Inspirat de laptopurile pentru gaming cu acelaşi nume, Asus ROG Phone preia din păcate şi preţul acestora - începând cu 5500 lei la pachet retail.

Însă competiţia îşi spune cuvântul. Ocupantul locului doi în clasament, modelul Xiaomi Mi Black Shark, poate fi găsit în oferta magazinelor din ţara noastră cu preţul de 2500 Lei. Diferă puţin designul exterior, dar la interior găsim acelaşi chipset Snapdragon 845.

Top telefoane Android - AnTuTu 7:

  1. ASUS ROG Phone: 299706
  2. Xiaomi Mi Black Shark: 290602
  3. OnePlus 6: 289424
  4. Vivo NEX S: 289049
  5. Xiaomi Mi 8: 285544
  6. Oppo Fiind X: 285338
  7. Samsung Galaxy Note 9 (Snapdragon 845): 293240
  8. Asus ZenFone 5Z: 269933
  9. Xiaomi Mi MIX 2S: 269550
  10. Xiaomi Mi POCOPHONE F1: 268367

Clasamentul a fost decis pe baza punctajului mediu obţinut cu fiecare dispozitiv în parte, analizând cel puţin 1000 de rezultate preluate la utilizatori ce au rulat benchmark-ul AnTuTu 7 pe propriul dispozitiv, în perioada 1-30 septembrie 2018.

Totuşi, trebuie spus că top-ul rezultat indică doar nivelul absolut de performanţă al dispozitivelor, fără a ţine cont de factori care îmbunătăţesc experienţa în utilizare. Spre exemplu, un ecran de rezoluţie înaltă poate îmbunătăţi calitatea percepută a imaginii, însă are un impact negativ asupra performanţelor. La fel poate fi spus şi despre optimizările aduse pentru creşterea performanţelor în detrimentul consumului de energie. Un smartphone puţin mai rapid în benchmark-uri nu este neapărat mai bun, dacă acumulatorul nu face faţă unui regim de utilizare solicitant.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.