Reteaua Corect

TikTok ar putea fi interzisă în UE

Scris de newsreporter in 20 ianuarie 2023 la 10:19, in ScIT. 512 vizualizari Intra in discutie Taguriinterzis, legislatie, TikTok, UE shortlinkhttp://crct.ro/nALV

Respectați normele UE sau riscați să fiți interzis, i-a transmis comisarul european pentru Piaţa Internă, Thierry Breton, CEO-ului TikTok. El a spus că rețeaua chineză de socializare TikTok trebuie să își intensifice eforturile pentru a se conforma legislației UE până în septembrie, scrie Reuters, potrivit G4Media.ro.

TikTok trebuie să își alinieze activitatea la Legea serviciilor digitale (DSA) a UE cu mult înainte de termenul limită de 1 septembrie, i-a spus comisarul european Thierry Breton lui Shou Zi Chew, într-o convorbire video.

„Nu vom ezita să adoptăm întreaga gamă de sancțiuni pentru a ne proteja cetățenii dacă auditurile nu vor arăta o conformitate deplină”, a spus Breton.

TikTok a declarat în răspuns că s-a angajat să respecte DSA și a subliniat, de asemenea, eforturile sale de a se conforma cu alte acte legislative ale UE, cum ar fi normele de protecție a datelor GDPR și un cod de practică privind dezinformarea.

„Siguranța utilizatorilor noștri este primordială”, a transmis pe Twitter Caroline Greer, director de politici publice și relații guvernamentale la TikTok.

Aplicația de clipuri video scurte, deținută de conglomeratul tehnologic chinez ByteDance, s-a străduit în ultimii trei ani să contracareze preocupările SUA cu privire la faptul că datele personale ale cetățenilor săi pot fi accesate și conținutul său poate fi manipulat de Partidul Comunist Chinez sau de orice altă entitate aflată sub influența Beijingului.

Presiunea asupra companiei a crescut după ce luna trecută a recunoscut că unii dintre angajații săi au accesat în mod necorespunzător datele TikTok din conturile a doi jurnaliști pentru a încerca să identifice sursa scurgerilor de informații către mass-media.

„Odată cu audiențele mai tinere vine și o responsabilitate mai mare. Nu este acceptabil ca, în spatele unor funcții aparent amuzante și inofensive, utilizatorilor să le ia câteva secunde pentru a accesa conținut dăunător și, uneori, chiar periculos pentru viață”, a declarat Breton.

DSA impune platformelor online să facă mai mult pentru a supraveghea internetul în vederea depistării conținutului ilegal. Dacă încalcă legea, pot primi amenzi de până la 6% din cifra de afaceri anuală globală.

CEO-ul TikTok a fost în vizită le Bruxelles săptămâna trecută pentru a se întâlni cu autoritățile de reglementare, inclusiv cu șefa antitrust a UE, Margrethe Vestager, în încercarea de a asigura blocul comunitar că va respecta normele tehnologice din ce în ce mai stricte și angajamentele sale privind confidențialitatea și siguranța copiilor.

G4Media.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.