Reteaua Corect

SUA și-au pierdut hegemonia științifică în fața Chinei

Scris de newsreporter in 23 ianuarie 2022 la 11:05, in ScIT. 588 vizualizari Intra in discutie Tagurichina, lider, NFS, raport, stiintific, sua shortlinkhttp://crct.ro/nz2S

Un nou raport publicat de Fundația Națională pentru Științe (NFS) din Statele Unite confirmă că China a depășit America, devenind noul lider științific al lumii în funcție de mai mulți factori cheie, printre care numărul total de cercetări publicate și cel al brevetelor acordate, scrie HotNews.

Situația a dus deja la punerea unor întrebări serioase în comunitatea științifică americană, una dintre cele mai importante fiind direcția în care ar trebui să o ia acum cercetarea din Statele Unite. „Întrucât leadership-ul în toate domeniile [de știință și inginerie] nu mai este în prezent o posibilitate, care ar trebui să fie obiectivele noastre?”, întreabă consiliul care supervizează NFS într-un sumar al uriașului raport „Science and Engineering Indicators”, publicat la fiecare doi ani.

Documentul subliniază mai mulți factori pe care îi consideră cheie pentru cercetarea din Statele Unite, afirmând că SUA trebuie să susțină excelența în cercetările fundamentale, încurajeze crearea unui mediu academic mai divers, a unor legături mai strânse între mediul universitar și cel de afaceri și să finanțeze educație științifică de înaltă calitate în învățământul preuniversitar.

„Ar fi culmea aroganței să credem că SUA va fi lider în toate domeniile. Cred, deci, că cel mai important lucru pentru SUA este să decidă domeniile în care nu poate fi pe locul 2”, afirmă Julia Phillips, fiziciană și secretar general Academiei Naționale de Inginerie din Statele Unite, pentru revista Science.

Ea spune că principala prioritate pentru guvernul federal ar trebui să fie sprijinirea cercetării în științele fundamentale. „Suntem într-o poziție cu adevărat bună dacă suntem lideri în cercetările de bază”, afirmă Phillips, declarându-se însă pesimistă din cauza „palmaresului” guvernului american din ultimele decenii.

HotNews

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.