Reteaua Corect

SUA aproape de descoperirea LEACULUI pentru DIABET

Scris de newsreporter in 04 martie 2020 la 12:26, in ScIT. 1287 vizualizari Intra in discutie Taguricelule stem, diabet, sua, terapie, tratament shortlinkhttp://crct.ro/nvLB

O nouă terapie cu celule stem dezvoltată de cercetători din Statele Unite a vindecat complet diabetul în testele realizate pe animale, potrivit 360medical.ro, citat de Știripesurse.ro.

Diabetul este provocat de incapacitatea de a produce sau de a gestiona insulina în organism.

Un nou studiu, prezentat recent în publicația Nature Biotechnology, arată că noua terapie transformă celulele stem în celule beta care secretă insulină.

Citeşte şi: Jandarmeriţa bătută în 10 august 2018 a încercat să obţină 100.000 de euro pe seama materialelor mass-media - Instanţa i-a respins martorul

Metoda a fost dezvoltată de o echipă condusă de dr. Jeffrey Millman de la Universitatea Washington, iar în testele realizate pe șoareci, implantarea acestor celule a avut ca efect remisia completă a bolii.

“Șoarecii aveau diabet sever, cu niveluri ale glicemiei de peste 500 miligrame pe decilitru de sânge, ce pot fi fatale unei persoane. Când le-am injectat șoarecilor celule ce secretă insulină, nivelul de glucoză din sânge a revenit la normal în doar două săptămâni și a rămas așa în următoarele luni”, a explicat dr. Millman, citat de newatlas.com.

Insulina este produsă în mod normal de celulele beta din pancreas, însă acestea nu produc o cantitate suficientă la pacienții cu diabet. Afecțiunea este controlată prin injectarea de insulină în sânge.

Însă în ultimii ani, cercetătorii au găsit metode de a converti celule stem umane în celule beta, care pot produce insulină în organismul pacienților.

În noul studiu, cercetătorii de la Universitatea Washington au îmbunătățit semnificativ metoda, care în teste anterioare s-a lovit de unele dificultăți.

Mai exact, în procesul de conversie a celulelor stem în celule beta, se produc unele erori, iar în rezultatul final apar atât celule beta, cât și celule de alte tipuri, care nu ajută la producerea de insulină.

“Ai nevoie de circa 1 miliard de celule beta pentru a vindeca o persoană de diabet. Însă dacă un sfert din aceste celule pe care le creezi sunt de fapt celule ale ficatului sau alte tipuri de celule, vei avea nevoie de 1,25 miliarde de celule în loc de 1 miliard, ceea ce face tratamentul cu 25% mai dificil”, a explicat Millman.

Metoda dezvoltată de echipa dr. Millman a reușit să înlăture aceste dificultăți prin țintirea scheletului celular, structura care dă formă celulei.

În acest fel, cercetătorii au reușit să producă în număr mai mare de celule beta și cu funcții ameliorate.

Cercetătorii urmează să testeze noua metodă la animale mai mari, înainte să treacă la realizarea unor studii clinice cu pacienți.

Știrpesurse.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.