Reteaua Corect

Studiul despre coronavirus: Unul din cinci oameni infectați NU are simptome

Scris de newsreporter in 05 Mai 2020 la 11:35, in ScIT. 796 vizualizari Intra in discutie Taguricoronavirus, covid-19, Gangelt, germania, pandemie, simptom, studiu shortlinkhttp://crct.ro/nw2R

O persoană infectată cu noul coronavirus din cinci nu prezintă vreun simptom al bolii COVID-19, conform concluziilor unui studiu realizat într-unul dintre principalele focare ale pandemiei din Germania şi dat publicităţii luni, transmite AFP, potrivit Știripesurse.ro.

O echipă de cercetători de la Universitatea din Bonn a desfăşurat un studiu asupra bolnavilor înregistraţi la Gangelt, un mic oraş de aproximativ 11.000 de locuitori din districtul Heinsberg, unul dintre principalele focare ale epidemiei de coronavirus din Germania, după ce un cuplu infectat a participat la un carnaval local, scrie agerpres.ro.

Acest studiu, bazat pe intervievarea şi analiza situaţiei medicale a unui număr de 919 persoane din 405 gospodării, a permis şi determinarea cu precizie a mortalităţii. La Gangelt, aproximativ 15% din populaţie a fost infectată. Rata mortalităţii în rândul celor bolnavi de COVID-19 a atins 0,37%.

"Dacă extrapolăm aceste valori la cele peste 6.700 de decese puse pe seama COVID-19 în Germania, numărul total de persoane infectate va fi estimat la aproximativ 1,8 milioane", conform studiului, adică un număr "de zece ori mai mare faţă de numărul total de cazuri înregistrate oficial".

"La Gangelt, 22% dintre persoanele infectate nu au prezentat niciun simptom", conform studiului.

"Faptul că, aparent, o infecţie din cinci se desfăşoară fără simptome vizibile sugerează că persoanele infectate, care răspândesc virusul şi care pot contagia şi alte persoane, nu pot fi identificate într-o manieră fiabilă pe baza simptomelor cunoscute ale bolii", a susţinut profesorul Martin Exner, coautor al studiului.

Acest aspect confirmă, conform lui Exner, importanţa regulilor generale de distanţare şi de igienă.

"Toate persoanele presupuse a se afla într-o stare bună de sănătate pe care le-am întâlnit pot fi purtătoare ale virusului fără să ştie. Trebuie să fim conştienţi şi să acţionăm în consecinţă", a mai susţinut cercetătorul, în timp ce Germania a început relaxarea treptată a măsurilor împotriva noului coronavirus.

Regiunea Heinsberg a devenit un focar al epidemiei după organizarea unui carnaval. Majoritatea persoanelor care au fost contaminate au prezentat simptome, mai mult decât alţi bolnavi care nu au participat la carnaval.

"Pentru a determina dacă apropierea fizică cu alţi participanţi şi circulaţia crescută a picăturilor de salivă prin conversaţii şi cântece au contribuit la o evoluţie mai puternică a bolii, am planificat investigaţii suplimentare", a mai susţinut echipa de cercetători.

Studiul indică, printre altele, şi că numărul de infecţii produse în cadrul aceleiaşi familii sunt reduse şi că, în general, rata de infectare pare "foarte similară la copii, adulţi şi persoane în vârstă şi nu pare să depindă de vârstă sau de sex".

Știripesurse.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.