Reteaua Corect

Studiu: Plantarea în masă a copacilor, un potențial "senzațional" de combatere a crizei climatice

Scris de newsreporter in 05 iulie 2019 la 09:24, in ScIT. 115 vizualizari Intra in discutie Taguricopaci, încălzire climatică, plantare, science, studiu shortlinkhttp://crct.ro/nuFD

Plantarea a miliarde de copaci în toată lumea reprezintă soluția cea mai puțin costisitoare de combatere a crizei climatice, potrivit unui studiu în care oamenii de știință au calculat câți arbori ar putea fi plantați fără să fie afectate teritoriile utilizate pentru cultivare sau zonele urbane, scrie The Guardian, potrivit Hotnews.ro.

Noul studiu arată că un program global de plantare ar putea să elimine două treimi din emisiile din atmosferă rezultate din activitatea umană, un procent despre care oamenii de știință spun că este "senzațional". Analiștii au aflat că există 1.7 miliarde de hectare fără copaci, iar pe 1.2 miliarde dintre aceste hectare, copacii ar putea crește în mod natural. Teritoriul ar fi aproximativ cât cel al Chinei și al Statelor Unite împreună. Au fost excluse terenurile utilizate pentru recoltă și zonele urbane, însă au fost luate în considerare pământurile folosite pentru păscut, unde cercetătorii cred că plantarea unor copaci ar veni în avantajul animalelor. 

"Acest nou studiu cantitativ arată că restaurarea [pădurilor] nu este doar o soluție pentru schimbarea climatică, ci se află în fruntea acestora", a declarat prof. Tom Crowther, de la Universitatea elvețiană ETH Zürich, care a condus cercetarea. 

"Ceea ce mă uimește este amploarea. Am crezut că restaurarea se va afla în top 10, însă este cu mult mai puternică decât toate celelalte soluții propuse." 

Studiul este publicat în Science. 

Inițiative de plantare a copacilor deja există, inclusiv Bonn Challenge, susținut de 48 de țări, care are ca scop restaurarea a 350 de milioane de hectare de pădure până în 2030. Însă acest studiu arată că multe dintre țările care și-au luat acest angajament, ar putea dubla teritoriul pus la dispoziție pentru realizarea restaurării.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.