Reteaua Corect

Studiu: De ce anumiți oameni îmbătrânesc accelerat

Scris de newsreporter in 27 iunie 2022 la 10:06, in ScIT. 619 vizualizari Intra in discutie Taguriaccelerat, imbatranire, stres, studiu shortlinkhttp://crct.ro/nzNb

Un studiu amplu realizat de oamenii de știință de la Universitatea California din Los Angeles, Statele Unite, a vrut să înțeleagă mai bine de ce oamenii de aceeași vârstă pot avea vârste imunologice diferite. Experții americani au descoperit că stresul social este legat de îmbătrânirea accelerată a sistemului imunitar și de aceea este indicat ca oamenii să-și îmbunătățească stilul de viață, scrie Ziare.com.

Pe măsură ce oamenii îmbătrânesc, sistemul lor imunitar începe în mod natural să intre în declin. Acest proces legat de sistemul imunitar, imunosenescență, poate fi o parte importantă a unor astfel de probleme de sănătate legate de vârstă, cum ar fi cancerul și bolile cardiovasculare, precum și răspunsul mai puțin eficient la vaccinuri, potrivit Science Alert.

Studiul, condus de doctorul Eric Klopack de la Universitatea de Sud California, a analizat 5.744 de participanți cu vârsta de peste 50 de ani din Statele Unite. Cercetătorii de la Health and Retirement Study au analizat diferitele tipuri de factori de stres, pe care oamenii i-au experimentat.

Aceștia au inclus și evenimentele stresante din viață, cum ar fi pierderea locului de muncă, discriminarea, traumele majore petrecute de-a lungul anilor, cum ar fi o boală care pune în pericol un membru al familiei, stresul cronic, cum ar fi cel financiar.

Analizând datele participanților, care au furnizat sânge și au răspuns și la întrebările legate de stres, echipa de experți a descoperit că oamenii care s-au confruntat cu mai mult stres au avut o proporție mică de celule ”naive” T, necesare pentru a înfrunta noi invadatori din corpul uman, ai sistemului imunitar, pe care nu i-a mai întâlnit până acum.

S-a constatat că persoanele cu proporții scăzute de celule T mai noi și niveluri mari de celule T mai vechi, au un sistem imunitar mai îmbătrânit.

Studiul ajută la clarificarea asocierii dintre stresul social și îmbătrânirea imună mai rapidă. De asemenea, evidențiază modalități potențiale de a încetini îmbătrânirea imunității, cum ar fi schimbarea modului în care oamenii fac față stresului și îmbunătățirea comportamentelor de viață, cum ar fi dieta, fumatul și exercițiile fizice.

Să menționăm faptul că stresul este un fenomen psihosocial ce decurge din confruntarea omului cu cerințe, sarcini, situații, care sunt percepute ca fiind dificile, dureroase sau de mare importanță pentru persoana în cauză.

Ziare.com

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.