Reteaua Corect

Studiu: Cum poți trăi mai mult

Scris de newsreporter in 01 septembrie 2022 la 08:54, in ScIT. 414 vizualizari Intra in discutie Taguriactivitate fizica, imbatranire, mortalitate prematura, risc, studiu shortlinkhttp://crct.ro/nA6m

Un studiu amplu realizat de oamenii de știință de la Institutele cancerului din Rockville și al îmbătrânirii din Bethesda, ambele din Statele Unite, pe mai mult de 270.000 de persoane și publicat în revista JAMA Network Open, a descoperit că toate tipurile de activități fizice din timpul liber reduc riscurile de mortalitate prematură, relatează Ziare.com.

Analiza a arătat că există o asociere pozitivă între creșterea longevității și activitățile fizice ale oamenilor, indiferent dacă acestea au fost mers pe jos, ciclism, alergare, înot, sporturi și alte exerciții aerobice, potrivit News Medical.

Prezentul studiu a cuprins 272.550 de persoane adulte cu vârste cuprinse între 50 și 69 de ani, care au locuit în Florida, California, New Jersey, Pennsylvania, Louisiana și Carolina de Nord sau în regiunile metropolitane din Atlanta și Detroit.

Au fost obținute date privind durata activităților fizice ale persoanelor efectuate pe săptămână, iar riscurile de mortalitate au fost estimate până la 31 decembrie 2019. S-au investigat toate cauzele de deces, precum cancer și mortalitate cardiovasculară.

În total au fost evaluați 58% bărbați și restul femei. Din numărul studiat, 43% din decese (118.153 de persoane) au fost din cauza cancerului, iar 32.666 persoane din cauza bolilor cardiovasculare, în decursul celor 12 ani de urmărire.

Cele mai frecvente activități fizice raportate de participanți au fost: mersul pe jos (78%), exerciții aerobice (30%), ciclism (25%), golf (14%), înot (10%), alergare (7%) și sporturi cu racheta (4%).

În comparație cu persoanele care nu s-au angajat la activități fizice, cele care au alergat sau au făcut sporturi cu racheta, între 7,5 ore și mai puțin de 14 ore pe săptămână, au fost asociate cu cele mai mari reduceri ale riscurilor de mortalitate prematură, din toate cauzele, cu valori ale indicelui de hazard (hazard ratios) de 0,9, respectiv 0,8.

Riscurile de mortalitate prematură au fost mai mici și pentru cei care au mers pe jos, au făcut exerciții aerobice, golf, înot și ciclism, cu valori cuprinse între 0,9 și 0,97.

Riscurile de mortalitate prematură din orice cauză au fost mai scăzute în rândul persoanelor moderat active (cu mai puțin de 7,5 ore pe săptămână de activitate fizică) și a celor mult mai active (între 7,7 și 15 ore pe săptămână) în comparație cu cei inactivi, cu 5 procente, respectiv 13%.

Ziare.com

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.