Reteaua Corect

Ultima imagine a Pamantului

Scris de Mirela C in 21 iulie 2011 la 14:52, in Stiinta. 76 vizualizari Intra in discutie TaguriERS-2, pamant, satelit, teledetectie, terra shortlinkhttp://crct.ro/ng9c

Dupa 16 ani de orbitare in jurul Pamantului si de fotografiere a suprafetei acestuia, un satelit apartinand unei Agentii Spatiale Europene a luat o ultima poza inainte ca acesta sa fie scos din uz pentru totdeauna.

Sursa imagine: ouramazingplanet.com

Imaginea finala a fost luata de satelitul ERS – 2 de deasupra Insulelor Antile din Caraibe.

ERS – 2 a fost dezafectat si scos de pe orbita continua a Pamantului pe data de 4 iulie.

“De 10 ani il urmarim pe ERS – 2. prin intermediul acestui satelit am furnizat date stiintifice esentiale de  monitorizare a uraganelor si a altor fenomene legate de conditiile meteorologice si mediul inconjurator,” declara un membru al echipei Hans Graber, Director Executiv al Universitatii din Miami al Centrului pentru Teledetectie Avansata a S-E Tropical (CSTARS). 

Sa stabilim ce inseamna un proces de teledetectie = un complex de tehnici utilizate pentru prelucrarea de la distanta a unor date cu privire la obiecte sau fenomene; ansamblu de metode care fac posibila obtinerea de informatii asupra obiectelor aflate la distanta

Datele colectate de la satelit au reprezentat un atu major pentru comunitatea de observare a Pamantului, in conformitate cu declaratia Agentiei Spatiale Europene.

CSTARS a utilizat satelitul pentru a colecta mai mult de 24000 de scene ale conditiilor de mediu de pe Pamant.

Toate impreuna, aceste imagini reprezinta 240 milioane km patrati, care ar acoperi Statele Unite demai mult de 24 de ori.

ERS-2 (succesorul lui ESA, satelitul original european pentru teledetectie avansata) a fost lansat in 1995, cu misiunea de a observa regiuni, oceanul, atmosfera si regiunile polare folosind varietatea de instrumente de teledetectie.

Primele imagini prin satelit, colectate de catre CSTARS au avut loc in 2002.

Satelitul si-a castigat recunoasterea semnificativa ca, colector de date de agil, capabil sa se adapteze rapid la ceea ce se intampla in lume, dupa cum relateaza ourAmazingplanet.

"Cel mai recent exemplu a fost cutremurul din Japonia, unde observatiile repetitive au fost facute in zona Sendaiului odata la fiecare trei zile," a declarat Wolfgang Lengert, cel care s-a ocupat de  misiunile prin satelit de la ESA.

In urma cutremurului din 11 martie, din Japonia, linii private de comunicatii prin satelit au transmis datele la CSTARS intr-un timp real apropiat.

Datele au fost prelucrate apoi rapid pentru a genera imagini de baza a conditiilor pe teren pentru ca cercetatori sa analizeze, cum ar fi deplasarea pe verticala a pamantului in apropiere de epicentrul cutremurului din Sendai.

Ultima imagine a Pamantului

luata de ERS-2

1 imagini in galerie

1.

NASA, invinsa sau invingatoare in lupta cu asteroizii

Publicat in 02 iunie 2011 la 16:35

Oficialii NASA sunt ingrijorati de iminenta unui impact al Terrei cu un asteroid de mari dimensiuni, insa mai ingrijorati sunt de faptul ca nu sunt atat de siguri ca dispun de mijloacele si tehnologia necesare pentru a salva Pamantul de la terifianta coliziune cu un asteroid de mari dimensiuni ce l-ar sterge din Univers pentru totdeauna.

2.

Noi piramide descoperite in Egipt cu ajutorul satelitilor cu infrarosu

Publicat in 25 Mai 2011 la 15:45

Tehnologia de ultima generatie a ajutat la descoperirea a 17 piramide noi in Egipt, peste 1.000 de morminte si 3.000 de locatii antice sub pamant. Excavatiile facute la scurt timp dupa descoperire au confirmat teoriile.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.