208 zile, 5.000 de ore de studiu. Atat cred cercetatorii de la Universitatea Glasgow, condusi de Lee Cronin, ca vor avea nevoie pentru a crea viata pornind de la zero, fara bacterii sau alte microorganisme, amestecand doar elemente de baza, adica atomi.oamenii de stiinta scotieni nu sunt primii care si-au propus acest lucru.
Lasand la o parte noutatile in materie de viata sintetica anuntate de Craig Venter, primii care au incercat sa obtina acelasi lucru au fost Stanley Miller si Harold Urey de la Universitatea Chicago, in 1952, cand au reacreat in laborator conditiile atmosferei primordiale (un amestec de vapori, hidrogen, metan si amoniac).
Au reusit sa produca din nimic "caramizile" proteinelor: aminoacizii, demonstrand ca in Universul primordial conditii similare ar fi putut da nastere primelor semne slabe de viata.
Studiul respectiv a reprezentat o piatra de hotar, dar spunea totusi prea putine; lipsea, si lipseste si in prezent, saltul de la materia "neinsufletita" care constituie materia biologica si viata insasi, explica Descopera.ro.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.