Reteaua Corect

Portavionul american George H.W. Bush

Scris de valentin.vasilescu in 31 ianuarie 2011 la 17:18, in Stiinta. 248 vizualizari Intra in discutie Taguriamerican, CSG, george h.w.bush, grup, lovire, navala, portavion shortlinkhttp://crct.ro/ncgA

Este al 10-lea si ultimul portavion din clasa Nimitz, a fost construit in santierele navale Northrop Grumman de la Newport si a intrat in inzestrarea marinei militare a SUA pe 11 mai 2009.

USS George H.W. Bush (CVN-77) USS George H.W. Bush (CVN-77)

Realizat cu un cost de 6,2 miliarde de dolari, portavionul George H.W. Bush are un deplasament de 102.000 t, o lungime de 332 m si este propulsat de 2 reactoare nucleare Westinghouse A4W de 260.000 C.P, care-i asigura o viteza de croaziera de 56 km/h. 

Centrala tactica de conducere a luptei de la bordul portavionului George H.W. Bush subordoneaza radarele 3D de cercetare a spatiului maritim si aerian de tip AN/SPS-48E si AN/SPS-49A(V)1, radarul SPN-43B pentru conducerea in lupta a formatiilor de aeronave la mare distanta, 2 radare AN/SPN-46 folosite pentru controlul si dirijarea aeronavelor in zona de apropiere de portavion si 2 radare AN/SPN-44 pentru dirijarea de precizie in faza finala a aterizarii.

Ca armament defensiv, portavionul George H.W. Bush este dotat cu 2 tipuri de rachete AA, dispuse in lansatoare verticale (VLS) de tip Mk 29, subordonate centralei de conducere a focului SPQ-9B. RIM-162 ESSM (Evolved Sea Sparrow Missile) este o racheta AA supersonica, manevriera, cu bataia de 50 km, dirijata de propriul radar Mk 95 de tip CWI (Continuous Wave Illuminator). Racheta RIM-116 are o bataie maxima 9 km si este utilizata impotriva rachetelor nava-nava aflate pe ultima parte a traiectoriei. 

La bordul portavionului George H.W. Bush este montat un procesor care comanda razboiul electronic (Electronic warfare) de tip SLQ-32A(V)4, compus din echipamente de bruiaj in toate gamele de frecvente. Lansatorul multiplu Mk36 SRBOC (Super Rapid Bloom Offboard Countermeasures) de la bord utilizeaza proiectile RL pentru orbirea radarelor de dirijare si proiectile TORCH, similare capcanelor termice de la bordul aeronavelor, impotriva capetelor de dirijare ale rachetelor. Procesorul de razboi electronic comanda si echipamentul SLQ-25A Nixie de lansare a contramasurilor indreptate asupra torpilelor. 

Grupul de lovire navala George H.W. Bush 

Grupul de lovire navala CSG (carrier strike group) este o mare unitate navala a SUA, constituita in jurul unui portavion si subordonata unei din flotele marinei militare americane. Ea are 7.500 de marinari in subordine si este compusa dintr-un portavion, cel putin un crucisator purtator de rachete, un divizion de distrugatoare (care include obligatoriu cel putin 2 distrugatoare si o fregata), 1-2 submarine nucleare 
de atac si 2-4 nave logistice de alimentare si transport. Marina militara a SUA are in prezent 11 CSG, 5 pe coasta vestica a SUA, 5 pe coasta estica si 1 dislocat permanent la baza navala Yokosuka din Japonia. 

Misiunea CSG este aceea de a castiga si mentine suprematia navala si aeriana asupra unei suprafete de mare, care include si o zona de coasta. In acest fel asigurand protectia grupului expeditionar de lovire ESG al Infanteriei marine SUA pe timpul operatiilor amfibii de debarcare.

1.

Nava amfibie de comandament americana USS Makin Island

Publicat in 29 ianuarie 2011 la 18:16

Nava amfibie de comandament USS Makin Island este a 8-a din clasa Wasp, construita in santierele navale Ingalls din statul Mississippi. USS Makin Island a intrat in inzestrarea marinei militare a SUA pe 24 octombrie 2009, la baza navala North Island de langa San Diego.

In cadrul grupul de lovire navala CSG, rolul portavionului este de a asigura forta ofensiva prin unitatea de aviatie de la bord, in timp ce celelalte nave de lupta asigura apararea portavionului si a zonei de mare avuta in responsabilitate, precum si sprijinul cu foc. Portavionul George H.W. Bush este nava comandant a CSG-2, una din cele 5 grupuri de lovire navala ale Flotei Atlanticului. 

CSG-2 este alcatuit din portavionul George H.W. Bush si grupul sau naval de aviatie de la bord CVW-8, crucisetoarele purtatoare de rachete de croaziera Vella Gulf, Monterey, Leyte Gulf din clasa Ticonderoga, divizionul de distrugatoare 22 alcatuit din 6 distrugatoare (Cole, Mahan, McFaul, Mason, Nitze, Truxtun) din clasa Arleigh Burke (deplasament 6.800 t ) si 1 fregata ( Elrod ) din clasa Oliver Hazard Perry (deplasament 4.100 t ).

Clasa de crucisetoare Ticonderoga

Unitatea de aviatie CVW-8 de la bordul portavionului George H.W. Bush are  2.480 de militari si 98 de aeronave, organizate pe 4 escadrile de vanatoare si vanatoare-bombardament, 1 escadrila de razboi electronic, 1 escadrila de alarmare timpurie, 1 detasament de transport si 2 escadrile de elicoptere. Escadrila 15 aviatie vanatoare si vanatoare-bombardament (VFA-15) este inzestrata cu 16 avioane F/A-18 Hornet. Escadrila 31 aviatie vanatoare si vanatoare-bombardament (VFA-31) este inzestrata cu 11 avioane F/A-18E Super Hornet. Escadrila 87 aviatie vanatoare si vanatoare-bombardament (VFA-87) este inzestrata cu 15 avioane F/A-18 Hornet. 

Aterizare pe portavion filmata din cabina unui F/A-18

Escadrila 213 aviatie vanatoare si vanatoare-bombardament (VFA-213) este inzestrata cu 11 avioane F/A-18E Super Hornet. Escadrila 141 razboi electronic (VAQ-141) este inzestrata cu 6 avioane EA-18G Growler.

 

2.

Noul avion de bruiaj EA-18 G al SUA

Publicat in 07 decembrie 2010 la 14:56

Dupa retragerea din inzestrarea Fortelor Aeriene americane a avionului cu raza lunga de actiune EF-111 Raven, din 1998, singurul aparat de bruiaj tactic al SUA a ramas batranul EA-6B Prowlers, care va fi insa inlocuit cu modernul EA-18 G.

Detasamentul 5 al escadrilei 40 suport logistic al marinei militare (VRC-40) are la bord 5 avioane cargo C-2A Greyhound, bimotoare turboprop, cu capacitatea de 4,500 kg, distanta maxima de zbor 2.400 km, utilizate pentru posta si aprovizionare de pe uscat. Escadrila 124 alarmare timpurie (VAW-124) este inzestrata cu 4 avioane AWACS de tip E-2 Hawkeye, similare cu C-2A Greyhound. 

Decolare de pe portavion E-2 Hawkeye

Escadrila 9 elicoptere multirol este inzestrata cu 10 MH-60S Knighthawk, cu misiuni de transport trupe si cautare-salvare pe mare. Elicopterul MH-60S nu executa misiuni ofensive, dar este inzestrat cu container de bruiaj de protectie in infrarosu de tip ALQ-144, cu mitraliera rotativa cu 6 tevi GAU-17 calibrul 7,62, cadenta 3.000 de proiectil/minut, blocuri de proiectile reactive Hydra calibrul 70 mm si rachete antiblindate Hellfire. 

Escadrila 70 elicoptere de atac este inzestrata cu 9 MH-60R Seahawk, din clasa LAMPS III, utilizate in misiuni antisubmarin. Cabina elicopterului este de tip glass cockpit, folosind cateva LCD-uri color, afisarea parametrilor fiind monitorizata de computerul de zbor. Senzorii de la bordul elicopterului MH-60R sunt de tip AAS-44C MTS (Multi-Spectral Targeting System), pilotajul in conditii de noapte si de vizibilitate slaba executandu-se prin FLIR. 

Elicopterul MH-60R

Radarul de la bord este AN/APS-147 de tip ISAR (Inverse Synthetic Aperture Radar), care permite depistarea tintelor de mici dimensiuni precum periscopul unui submarin in imersiune. Elicopterul mai este inzestrat cu un sonar activ pentru depistarea minelor si submarinelor de tip AN/AQS-20A, functionand in paralel cu echipamentul laser ALMDS (Airborne Laser Mine Detection System) de tip AN/AES-1. Pentru avertizarea cu privire la iradierea de catre un sistem de cercetare si dirijare a armelor, elicopterul este echipat cu sistemul ESM (Electronic Support Measures) de tip ALQ-210. Ca armament, elicopterul MH-60R dispune de o centrala de lansare a torpilelor Mk-54 si de rachete Hellfire, cu bataia de 14 km, dirijate pe fascicol laser.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.