Reteaua Corect

Pielea obținută cu imprimanta 3D, un mare pas pentru medicină

Scris de newsreporter in 22 iunie 2016 la 13:21, in Stiinta. 143 vizualizari Intra in discutie Taguricercetatori, Imprimanta 3D, medicina, piele, tehnologie shortlinkhttp://crct.ro/nok9

Compania chineză Winsun lansa anul trecut informația că reușise să construiască o clădire cu cinci niveluri utilizând o imprimantă 3D, în 24 de ore, cu numai 4.000 euro. După încălțămintea sport, telefoane și case, totul pare posibil pentru o tehnologie foarte tânără aflată în plină expansiune. Prestigioasa revistă New Scientist a început să vorbească încă din 2011 despre noua revoluție industrială pentru a se referi la imprimantele 3D, iar mai mulți cercetători au anunțat posibilitatea de a imprima organe care să poată fi transplantate omului într-un viitor apropiat, relatează Agerpres, citand site-ul one.abc.es.

Sursa imagine: descopera.org

Este greu de spus cu exactitate când se va realiza acest prim transplant și ce organ va fi ales, chiar dacă s-au desfășurat deja cu succes experimente pe animale (rinichi și tiroidă). Cercetătoarea Nieves Cubo de la Universitatea Carlos III din Madrid, specialistă în bioinginerie, aprecia că unul dintre sectoarele în care bioimprimarea poate fi foarte utilă pe termen scurt este cel al pielii și oaselor. Pielea este cel mai mare organ (are aproximativ doi metri pătrați și cântărește până la cinci kilograme) și are rol protector și de menținere a structurii organismului. Posibilitatea de a reface aceste țesuturi dă o speranță de vindecare pacienților cu arsuri grave, în cazul cărora propriile celule nu mai pot regenera pielea afectată.

Cercetătoarea spaniolă, una dintre primele din Spania în domeniul bioimprimării, se arată optimistă în legătură cu posibilitățile acestei noi tehnologii, în pofida dificultății de a găsi materiale stabile pentru fixarea celulelor. Nu există, de exemplu, un material universal care să servească pentru orice tip de țesut. Totuși, "imprimarea 3D ne permite să ne trimitem obiecte. Pot să fac o piesă, să o pun pe Internet și să merg la culcare. În ziua următoare, când mă scol, văd că cineva din altă parte a lumii a modificat-o, a îmbunătățit-o și a pus-o pe Internet", spune Nieves Cubo. Aceste procese, impulsionate de cercetători tineri care încorporează în mod natural colaborarea pe Internet, sunt speranța pentru ca multe lucrări să avanseze mai repede.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.