Reteaua Corect

Nava amfibie de comandament americana USS Makin Island

Scris de valentin.vasilescu in 29 ianuarie 2011 la 18:16, in Stiinta. 162 vizualizari Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ncbG

Nava amfibie de comandament USS Makin Island este a 8-a din clasa Wasp, construita in santierele navale Ingalls din statul Mississippi. USS Makin Island a intrat in inzestrarea marinei militare a SUA pe 24 octombrie 2009, la baza navala North Island de langa San Diego.

USS Makin Island USS Makin Island

Misiunea sa de baza este aceea da a imbarca, disloca si lansa din apropierea litoralului o forta expeditionara mixta compusa din infanteristi marini aflati la bordul elicopterelor, navelor pe perna de aer si navelor de debarcare clasice. Ca misiune secundara, USS Makin Island asigura superioritatea aeriana in sectorul de debarcare si sprijinul aerian al debarcarii, utilizand avioanele AV-8B Harrier si elicopterele de atac AH-1W Super Cobra imbarcate. 

USS Makin Island are un deplasament de 41.335 t, o lungime de 258 m, o viteza de croaziera de 46 km/h si este propulsata de 2 turbine cu gaz GE - LM 2500 care dezvolta 70.000 C.P. Are un echipaj compus din 102 ofiteri si 1024 marinari, luand la bord o forta terestra de taria unui batalion, compusa din 1.100 de infanteristi marini. 

Pentru debarcarea infanteriei marine, dispune de 3 nave LCAC pe perna de aer, capabile sa transporte pana la 60 t, cu viteza de 74 km/h. In plus, nava USS Makin Island mai este inzestrata cu 6 nave clasice de debarcare de tip LCM-8, capabile sa transporte 200 de militari. Brigada de infanterie marina de la bordul navei USS Makin Island are in inzestrare si 39 de blindate amfibii AAV-7A1, lansate la apa de la minim 10 km de litoral.

Blindatul amfibiu AAV-7A1

Radarul de navigatie este de tip Norden AN/SPS-67, cel de cercetare a spatiului aerian este de tip AN/SPS-49E si cel de urmarire a tintelor navale Raytheon AN-SWY-1(V). Ca arme de aparare, nava USS Makin Island este inzestrata cu 2 rampe de lansare RIM-116 RAM (Rolling Airframe Missile ), cu 21 de rachete AA, avand bataia de 9 km. In plus, mai dispune si de alte 2 rampe de lansare ale rachetelor nava-aer RIM-7 Sea Sparrow, cu bataia de 19 km. Ca armament artileristic, nava USS Makin Island este inzestrata cu 2 sisteme Phalanx CIWS, de calibrul 20 mm si cu 3 tunuri M242 Bushmaster, de calibrul 25 mm. 

Lansari de rachete RIM-116 RAM

Grupul aerian de la bord are o compunere variabila, in functie de misiunile primite. In varianta standard, nava USS Makin Island este inzestrata cu 12 elicoptere de transport CH-46 Sea Knight, 6 avioane de atac la sol, cu decolare si aterizare verticala  de tip AV-8B, 4 elicoptere de atac AH-1W Super Cobra, 9 elicoptere antisubmarin CH-53 Sea Stallion si 4 elicoptere de salvare-cautare  UH-1N Huey. 

In situatia in care este asigurata suprematia aeriana a sectorului de debarcare, nava USS Makin Island ia la bord 42 CH-46 Sea Knight, fiecare imbarcand 25 de infanteristi marini. In situatia in care este obligata sa-si creeze temorar superioaritatea aeriana si navala in zona de litoral in care urmeaza sa-si debarce trupele, nava USS Makin Island ia la bord 20 de avioane AV-8B Harrier si 6 elicoptere antisubmarin CH-53 Sea Stallion.

Grupul expeditionar de lovire al Corpului Infanteriei marine americane

Asa cum aminteam anterior, nava de comandament USS Makin Island are la bord o unitate expeditionara de infanterie marina (MEU) de reactie rapida care dispune de o componenta terestra (batalionul de infanterie marina, intarit cu o baterie de artilerie, o companie usoara de cercetare si un pluton de tancuri M1A2 Abrams) si una aeriana, compusa dintr-un grup de aviatie mixt format din elicoptere si avioane 
cu decolare si aterizare verticala. 

Nava de comandament USS Makin Island conduce un grup expeditionar de lovire ESG (Expeditionary Strike Group) avind o componenta terestra imbarcata de marimea unei brigazi de infanterie marina si 6-7 nave. In armata SUA se pot constitui 6-12 astfel de grupuri in jurul unei nave de comandament. Pe linga nava de comandament, grupul expeditionar de lovire mai are in compunere o nava de transport amfibiu a 
infanteriei marine din clasa San Antonio cu un deplasament de 24.900 t, care are la bord un batalion de infanterie marin compus din 600 de militari debarcati la bordul blindatelor amfibii AAV-7A12 si a celor 2 nave mari pe perna de aer LCAC si o escadrila de aviatie formata din 4 elicoptere CH-46 Sea Knight si 2 avioane MV-22 Osprey.

1.

SUA trimit in Afganistan noua versiune a avionului V-22, cu decolare verticala

Publicat in 19 decembrie 2010 la 16:07

Spre deosebire de elicopterele de transport CH-46E Sea Knight si CH-53D Sea Stallion, prezente la tot pasul in Irak si Afganistan, care au in echipaj un mitralior pe trapa deschisa din coda, avionul cu decolare verticala C/MV-22 a fost modificat recent, fiind dotat sub fuselaj cu o turela cu senzori si a unei mitraliere rotative cu 6 tevi.

A 3-a nava a grupului expeditionar de lovire ESG este din clasa Harpers Ferry, cu un deplasament 16.000 t, avind 400 de infanteristi marini la bord, 2 nave mari pe perna de aer LCAC. Pentru insotire pe timpul dislocarii si pentru sprijin cu foc in sectorul de debarcare, grupul expeditionar de lovire ESG are in compunere un crucisetor purtator de rachete de croaziera Aegis din clasa Ticonderoga, cu un deplasament de 9.600. 

Avionul MV-22 Osprey decoland de pe nava amfibie

Crucisatorul este inzestrat cu rachete de croaziera BGM-109 Tomahawk cu bataia de 2.500 km, rachete nava-nava RGM-84 Harpoon cu bataia de 124 km si rachete AA de tip RIM-67 Standard ER cu bataia de 120 km. Tot ca element de sprijin, grupul expeditionar de lovire ESG mai dispune de un distrugator Aegis BMD din clasa Arleigh Burke cu un deplasament de 8.400 t, inarmat ca si crucisatorul din clasa 
Ticonderoga, avand in plus rachete antibalistice RIM-161 (SM-3). A 3-a nava de sprijin a grupului expeditionar de lovire ESG este o fregata din clasa Oliver Hazard Perry.

2.

Fregatele purtatoare de racheta poloneze

Publicat in 25 ianuarie 2011 la 11:05

Cele doua fregate ale marinei militare ale Poloniei, Gen. T. Kosciuszko, Gen. K. Pułaski, sunt cele mai puternic inarmate nave ale tarilor NATO foste comuniste. Ele fac parte din clasa de fregate americane Oliver Hazard Perry si intr-o mare masura au capabilitati AEGIS.

A 4-a nava de sprijin a grupului expeditionar de lovire ESG este un submarin nuclear de atac din clasa Virginia, cu un deplasament de 7.900 t, inarmat cu cu rachete de croaziera BGM-109 Tomahawk. Pe timpul apropierii de litoral si cat are loc operatia de debarcare, grupul expeditionar de lovire ESG subordoneaza un avion de patrulare maritima si lupta antisubmarin cu raza mare de actiune de tip P-3 Orion. 

Misiunea grupul expeditionar de lovire ESG condus de USS Makin Island este aceea de a realiza un cap de pod pe litoralul statului ostil, printr-o operatie de desant maritim. Dupa indeplinirea misiunii imediate de constituire a capului de pod, infanteristii marini sprijiniti de focul navelor si aeronavelor grupului expeditionar de lovire ESG, se indreapta spre cel mai apropiat port, pe care-l cuceresc. 

Prin acest port vor fi introduse brigazile si diviziile trupelor de uscat, in special tehnica blindata si munitia, aflate la bordul unui nou val al navelor de transport, flux asigurat de  MSC (Military Sealift Command). Acest val este compus din 10 nave cargo din clasa Carl Brashear cu un deplasament de 41.000, fiecare  transportand aproape intreaga tehnica de lupta a unei brigazi mecanizate. 

Nava USS Makin Island

3.

Portelicopterele Indiei

Publicat in 26 ianuarie 2011 la 12:19

In 2005, India a adoptat o noua doctrina militara in care isi afirma dorinta de a deveni principala putere regionala din sud-estul Asiei, sporindu-si capacitatea de nave amfibii de transport al desantului maritim. Aceasta noua orientare doctrinara avea la baza prezenta tot mai consistenta a marinei militare chineze in Oceanul Indian.

4.

Japonia isi reface flota de portavioane avuta in cel de-al doilea razboi mondial

Publicat in 09 ianuarie 2011 la 13:44

Alte 3 portelicoptere japoneze sunt planificate sa se adauge celui deja existent. Primul dintre acestea, portelicopterul Ise (cu un deplasament de 19.500 t, o lungime a puntii de 248 m si cu posibilitatea de a imbarca 14 elicoptere), este asteptat sa intre in inzestrarea marinei japoneze pina in luna martie a acestui an.

5.

Un chinez vrea sa-si ia portavion

Publicat in 13 ianuarie 2011 la 16:51

Lam Kin-Bong, un om de afaceri chinez originar din Hong Kong, a oferit 7,7 milioane de dolari pentru achizitionarea portavionului HMS Invincible. Acesta detine un lant de restaurante chinezesti in Marea Britanie si sustine ca va duce portavionul la Liverpool, pentru a-l transforma intr-o platforma scoala de invatare a limbii chineze si a realitatilor din China.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.