Reteaua Corect

NASA - IMAGINEA SĂPTĂMÂNII Când stelele (neutronice) se ciocnesc

Scris de newsreporter in 24 octombrie 2017 la 13:03, in Stiinta. 650 vizualizari Intra in discutie Taguriciocnesc, fotografie, ilustratie, imagine, stele neutronice shortlinkhttp://crct.ro/nrIH

Această ilustrație prezintă norul dens și fierbinte de materie ce a fost smuls de uriașele forțe gravitaționale exercitate de două stele neutronice chiar în momentele dinainte de ciocnirea și fuziunea acestora, conform NASA, transmite Agerpres.

Acest nor de materie conține cantități mari de elemente mai grele decât fierul, printre care o cantitate de aur și platină de zeci sau chiar sute de ori mai mare decât întreaga masă a planetei noastre.

Ilustrația publicată de NASA reprezintă ciocnirea a două stele neutronice, un eveniment detectat recent atât prin prisma undelor gravitaționale generate cât și în diferite frecvențe ale spectrului electromagnetic, de la unde radio la raze X și inclusiv în spectrul vizibil al aluminii. Cele două stele neutronice care s-au ciocnit și au fuzionat, formând, probabil, o gaură neagră, se aflau în galaxia NGC 4993, la aproximativ 130 de milioane de nai lumină de Pământ, în constelația Hydra.

O stea neutronică, rămășița unui colaps gravitațional produs în urma unei explozii în stadiul de supernovă al unei stele de cel puțin zeci de ori mai masivă decât Soarele, este unul dintre cele mai exotice obiecte din Univers. "O stea neutronică este cel mai apropiat obiect de o gaură neagră, fără să fie o gaură neagră", conform definiției anecdotice încercate de astrofizicianul Tony Piro, de la Observatories of the Carnegie Institution for Science din Pasadena, California. O singură linguriță din materia unei stele neutronice cântărește cât muntele Everest.

Conform oamenilor de știință, observarea acestui eveniment prin mai multe tipuri de instrumente reprezintă începutul unei noi era în astronomie. Această descoperire oferă, printre altele, și dovada că ciocnirile dintre stele neutronice reprezintă principala sursă de aur, platină și alte elemente grele din Univers.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.