Reteaua Corect

Trupele Speciale ale SUA, dotate cu o noua arma performanta

Scris de newsreporter in 17 decembrie 2010 la 19:41, in Stiinta. 181 vizualizari Intra in discutie Taguriarma, automata, FNH MK 20, forte, sniper variant, speciale, sua, ussocom shortlinkhttp://crct.ro/n9vx

Din mai 2011, fortele speciale ale SUA, USSOCOM (United States Special Operations Command), vOR primi in inzestrare noua arma automata, cu teava lunga, FNH MK 20 Sniper Variant.

FNH MK 20 FNH MK 20

Firma care proiectat arma este FNH (Fabrique Nationale d'Herstal) din Belgia, iar fabricarea ei se realizeaza la o sucursala a Herstal Group din Columbia, Carolina de sud.  Modelul a fost special conceput pentru a respecta standardele SCAR (Special Forces Combat Assault Rifle), diferite de cele ale celorlalte categorii de forte armate. El are doua variante, SCAR-L (light), care utilizeaza cartuse de calibrul 5,56 mm, si SCAR-H (heavy), care le foloseste pe cele de 7,62 mm.

Comparativ cu alte arme din aceeasi categorie, FNH MK 20  este mai usoara, iar forta de recul imprimata este cu 30 % mai redusa. Lungimea tevii, compozitia sa si viteza mare imprimata proiectilului ii cofera armei o precizie ridicata pana la distanta de 1.000 -1.200 m.

Arma este prevazuta cu dispozitive culisante pentru montarea lunetei si altor dispozitivelor optice pentru vederea pe timp de noapte, pe langa propriile dispozitive mecanice de ochire. Totodata, sub teava sunt prevazute dispozitive de prindere standard pentru lansatorul de grenade EGLM (Ergonomic Grenade Launching Module) de tip FN40GL produs de aceasi firma belgiana. Lansatorul de grenade de 40 mm este acelasi cu cel de pe pusca bull pup belgiana FN F2000, aflata in dotarea fortelor speciale din majoritatea statelor europene.

Lungimea patului armei este ajustabila pentru a asigura o mai mare rigiditate a armei in umar, in cazul tragerii la mare distanta. Selectorul modului de lucru (foc cu foc, foc automat) al armei este manevrat mult mai usor, cu aceeasi mana cu care se declanseaza focul, fiind montat deasupra tragaciului.

Armele FNH au inceput sa fie apreciate de fortele speciale ale SUA, dupa ce in aprilie 2009 un batalion al regimentului 75,  aflat in misiune in Afganistan, a primit un lot de 600 de FNH Mk-16 SCAR-L. Ulterior, alte unitati ale fortele speciale din trupele de uscat au fost inzestrate cu FNH Mk 17 SCAR-H. In prezent, fortele speciale subordonate USSOCOM (SEAL, MARSOC, Army Special Forces, AFSOC) urmeaza sa primeasca arma FNH Mk 20.

(Valentin Vasilescu)

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.