Reteaua Corect

Descoperire remarcabilă: neuronii pot comunica într-un mod complet nou

Scris de newsreporter in 23 februarie 2017 la 12:29, in Stiinta. 718 vizualizari Intra in discutie Taguricreier, memorie, neuronii, sinapse, transferul de informaţii shortlinkhttp://crct.ro/nqaC

Cercetătorii au detectat un nou mecanism care controlează modul în care comunică celulele nervoase din creier, pentru reglarea învăţatului şi a memoriei pe termen lung. Noua descoperire ar putea ajuta cercetătorii să afle mai multe informaţii despre bolile neurodegenerative, precum Alzheimerul sau epilepsia, notează Science Alert, potrivit Descopera.ro.

Sursa imagine: ziarelive.ro

"Această descoperire reprezintă o îmbunătăţire semnificativă a modului în care înţelegem memoria, cogniţia, plasticitatea dezvoltării şi formarea reţelelor neuronale,'' spune principalul cercetător Jeremy Henley, din cadrul Universităţii Bristol din Marea Britanie.

"Noi credem că este un studiu inovator care deschide noi porţi de cercetare ce ne vor face să înţelegem detaliile moleculare ale funcţiilor sinapselor,'' adaugă el. 

Creierul uman este alcătuit din aproximativ 100 de miliarde de celule nervoase, fiecare realizând în jur de 10.000 de conexiuni sau sinapse. Fiecare conexiune este întărită sau slăbită în funcţie de mecanismele creierului pe care cercetătorii l-au analizat în decursul a zeci de ani. Până acum, unul dintre cele mai bine cunoscute mecanisme pentru creşterea fluxului de informaţii dintre sinapse este potenţarea pe termen lung sau PTL. 

PTL intensifică conexiunea dintre celule pentru ca transferul de informaţii să fie mult mai eficient, acesta având un rol important în bolile neurodegenerative, o cantitate prea mare de PTl poate provoca epiepsie, în timp ce o cantitate prea mică provoacă demenţă sau Alzheimer. 

PTL este controlat de proteinele numite, receptori NMDA.  "Aceste date ne dezvăluie faptul că receptorii kainate postsinaptici joacă un tot important în inducerea plasticităţii funcţionale sau structurale a hipocampusului,'' notează cercetătorii. 

Experţii sugerează că au descoperit un nou mecanism care poate controla învăţarea şi memoria. 

"Dacă vom reuşi să conservăm aceste semnale, am putea proteja creierul de anumite boli,'' afirmă unul dintre cercetători. 

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.