Reteaua Corect

Cea mai mare nava australiana a tuturor timpurilor

Scris de valentin.vasilescu in 26 februarie 2011 la 19:22, in Stiinta. 173 vizualizari Intra in discutie TaguriCanberra, nava amfibie, teste shortlinkhttp://crct.ro/ndqK

Nava amfibie de comandament si portelicopter Canberra, prima din seria de 2, aflate in faza de asamblare la santierele navale spaniole Navantia de la Ferrol, a iesit la testele pe mare incepind din 17 februarie 2011.

In august 2005, marina militara a Australiei a inaintat Guvernului un caiet de sarcini pentru 2 noi nave amfibii de comandament, planificate sa intre in inzestrare dupa 2011. Cele 2 nave sunt din categoria LHD, avind rolul de a asigura sprijinul aerian, transportul desantului maritim si de suport pentru conducerea gruparii navale. Cerintele marinei indicau o capacitate de transport desant maritim de pina la 1.000 de infanteristi marini si 150 de vehicule de lupta, incluzind si tancurile M1A1 Abrams. Alte conditionari erau legate de amenajarea unui spital de campanie si a cel putin 6 puncte de aterizare pentru elicoptere pe punte. In concurs a intrat proiectul francez Mistral modificat de 24.000 t si Juan Carlos I al spaniolilor de la Navantia de 27.000 t ( http://news.corect.com/scit/stiinta/portavionul-spaniol-juan-carlos-i ). In iunie 2007, guvernul australian a preferat sa semneze contractul in valoare de 3 miliarde USD cu Navantia. Contractul prevede ca 25 % din valoarea proiectului, adica inarmarea celor 2 nave, Canberra si Adelaide, sa fie realizata in Australia, la santierele din Williamstown, apartinind BAE Systems. Echipamentele control tactic si conducere a focului de pe cele 2 nave vor fi furnizate de Saab Systems Australia, incluzind radare Giraffe AMB, celule verticale de lansare a rachetelor Saab 9LV si 4 sisteme artileristice stabilizate de tip Rafael de calibrul 25 mm. Echipamentele de comunicatii vor fi de ultima generatie, fiind produse de L-3 Communications.
Navele Canberra si Adelaide au un dplasament de 27.851 t, o lungime de 230 m, o viteza maxima de 38 km/h si o raza de actiune de 15.000 km. Ele sunt propulsate de un sistem mixt CODAG ( 2 turbine de gaz de 14.700 C.P fiecare si 2 motoare diesel  de 9.600 C.P fiecare ). Docul de la pupa permite lansarea la apa a celor nave de debarcare LCM-8 cu capacitatea de a transporta 1 tanc sau 54 t cargo sau 200 de infanteristi marini. Infanteria marina de la bordul fiecarei nave are valoarea unei brigazi constituite din 1.124 militari. La bord vor fi transportate 16-24 elicoptere nultirol de tip MRH-90 si S-70B Seahawk. Puntea este prevazuta cu o trambulina de lansare a avioanelor de tip Harrier, cu o panta de 13 grade. 
La inceputul lui 2012, nava amfibie de comandament Canberra va ajunge in Australia si dupa ce va fi inarmata, va intra in inzestrarea marinei australiene cel mai tirziu in 2014. Nava sora Adelaide, este prevazuta sa intre in inzestrarea marinei militare australiene in 2015.
Canberra si Adelaide urmeaza sa inlocuiasca cele 2 nave portelicopter din clasa Kanimbla, cu un deplasament de 8.534 t, avind la bord 4 elicoptere  Blackhawk, un batalion de infanterie marina compus din 450 militari si 2  nave de debarcare LCM 8. Totodata, va fi scoasa din uz si nava de transport Tobruk de 5.800 t, prevazuta cu 2 nave de debarcare LCVP, cu capacitatea de 36 infanteristi marini fiecare, sau un Land Rover cu o remorca incarcata cu 500 kg de munitie.

LHD Canberra Class

Proiectul navei Canberra

1.

Nava amfibie de comandament americana USS Makin Island

Publicat in 29 ianuarie 2011 la 18:16

Nava amfibie de comandament USS Makin Island este a 8-a din clasa Wasp, construita in santierele navale Ingalls din statul Mississippi. USS Makin Island a intrat in inzestrarea marinei militare a SUA pe 24 octombrie 2009, la baza navala North Island de langa San Diego.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.