Reteaua Corect

Avionul reactiv de business Sport-Jet II

Scris de valentin.vasilescu in 08 martie 2011 la 17:25, in Stiinta. 136 vizualizari Intra in discutie Taguriavion, bussines, sport shortlinkhttp://crct.ro/ndKt

Este un aparat monomotor cu 4 locuri, din clasa VLJ ( Very Light Jet )produs de compania Excel-Jet apartinind lui Bob Bornhofen.

Avionul are lungimea de 10 m, anvergura de 10,9 m si cintareste la decolare 2.200 kg. Fuselajul este construit din materiale compozite pe baza de fibra de sticla iar aripile si ampenajele in forma de T sunt din aluminiu. Trenul de aterizare princpal are un ecartament neobisnuit de mare pentru acesta clasa de avioane ( 5 m ), jambele trenului fiind prinse de lonjeronul principal la jumatatea acestuia. Aceasta solutie a permis ca jambele sa nu se escamoteze in fuselaj ci in aripa, marindu-se astfel volumul cabinei de pasageri. Sport-Jet II este propulsat de 1 mic motor reactiv Williams FJ33-4 cu tractiunea de 740 kgf. Avionul atinge o viteza maxima de 778 km/h, o viteza limita de 128 km/h, are o distanta maxima de zbor de 2.015 km si un plafon practic de 7.500 m. Rezervoarele de carburant contin 812 kg de kerosen. Spre deosebire de avionul Eclipse 400, la care ampenajul este in V si motorul este montat pe fuselajul posterior, la avionul Sport-Jet II prizele de aer au fost montate pe lateralele fuselajului. Motorul este montat in extremitatea fuselsjului posterior, contrablansind masa utila a cabinei pasagerilor plasata in fuselajul anterior. Cabina asigura vizibilitate mare, este de tip "glass cockpit", dispunind de 2 LCD-uri multifunctionale. Pretul unui astfel de avion este de 1,25 milioane USD. Primul zbor al avionului Sport-Jet II a avut loc in mai 2006. 
Firma Excel-Jet a fost creata de Bob Bornhofen dupa 37 de ani de experienta acumulata in proiectarea si operarea satelitilor, navelor spatiale si a aeronavelor la firmele Hughes Aircraft si TRW. Ca tinar inginer, Bornhofen a participat si la programul Apollo, prin care NASA si-a trimis cosmonautii pe Luna.

Prezentarea avionului Sport Jet II

Avionul Sport Jet II

Avionul Sport Jet II

4 imagini in galerie

1.

Avionul de business Epic Victory

Publicat in 03 martie 2011 la 15:48

Avionul de business Epic Victory este un aparat reactiv monomotor ultrausor cu 4 locuri, produs de compania Epic Aircraft din statul american Oregon, firma care comercializeaza avioane ultrausoare de business.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.