Reteaua Corect

Avionul de cercetare fara pilot Searcher Mark III

Scris de valentin.vasilescu in 26 ianuarie 2011 la 16:30, in Stiinta. 37 vizualizari Intra in discutie Taguriavion, cercetare, drona, fara, mark III, pilot, searcher shortlinkhttp://crct.ro/nc0E

Modelul Searcher Mark III este un aparat usor destinat cercetarii tactice si conducerii focului artileriei, inlocuind primele tipuri de avioane fara pilot israeliene: IMI Mastiff si IAI Scout.

Searcher MK III Searcher MK III
Sursa imagine: iai.co.il

Avionul de cercetare fara pilot Searcher Mark III cantareste la decolare 500 kg, ia la bord incarcatura utila de 68 kg, are anvergura de 8,5 m si lungimea de 5,8 m. 

Este propulsat de un motor cu piston de 73 C.P. care-i confera un plafon practic de 6.100 m, o raza de actiune de 200-300 km, o anduranta de 18 ore si o viteza maxima de 200 km. 

Primele variante Mk.I si Mk.II, aparute in anii `80 si `90, nu difera prea mult ca silueta fata de Mk.III. Spre deosebire de predecesorii sai, Mk.III are fuselajul, aripile si ampenajul realizate din materiale compozite, care-i reduc amprenta radar. Totodata, performantele echipamentului de cercetare de la bord au fost imbunatatite. 

Cum navigatia se desfasoara prin GPS, traiectul poate fi prestabilit, introducindu-i pilotului automat coordonatele geografice ale punctelor de schimbare a capului compas. 

Pentru o mai buna culegere a informatiilor, totusi avionul de cercetare Searcher Mark III este comandat de la sol, printr-o statie radio. In cazul in care legatura radio se pierde, avionul este programat sa revina automat la baza. In acest sens este prevazut cu echipamentul de decolare si aterizare autonoma ATOL (Automatic Take-Off and Landing).

Echipamentele standard de la bordul avionul de cercetare Searcher Mark III sunt radarul EL / M 2055 SAR, senzorii electrono-optici MOSP si o mini camera video FILIR in spectrul vizibil si infrarosu. Uneori, Searcher Mark III este prevazut cu aparatura de interceptare a comunicatiilor SIGINT. 

Sistemul Searcher Mark III functioneaza in cadrul unei companii de cercetare instrumentala si este compus din 4 avioane de cercetare fara pilot, o statie de conducere a zborului, un centru de control si intretinere la sol si cate un terminal la unitatile beneficiare ale informatiilor. Cele mai multe Searcher Mark III (100 de aparate) au fost achizitionate de India. 

Sistemul Searcher Mark III se gaseste in inzestrrea armatei israeliene, turce, thailandeze, coreene si a statului Singapore. Ultima achizitie de avioane Searcher Mark III a fost facuta de Spania in 2008 (in valoare 17 milioane euro), pentru a-si inzestra trupele dislocate la Herat, in Afganistan. 

Prezentare a sistemului Searcher

1.

Turcii au un nou tip de avion de cercetare fara pilot

Publicat in 07 ianuarie 2011 la 11:52

Dupa ce SUA a refuzat cererea de inzestrare a Turciei cu avionul fara pilot MQ-1 Predator, industria aeronautica turca a scos pe piata propriul aparat Anka, la concurenta cu cel american.

2.

Armata SUA utilizeaza un nou tip de avion fara pilot, in Irak

Publicat in 06 decembrie 2010 la 13:25

Prima companie de cercetare aeriana din dotarea fortelor terestre americane, inzestrata cu 4 avioane fara pilot de tip MQ-1C Gray Eagle, a fost dislocata si s-a integrat in dispozitivul din Irak, executind deja 350 de misiuni.

3.

Britanicii prefera avioanele fara pilot

Publicat in 14 decembrie 2010 la 16:36

Ministerul Apararii din Marea Britanie a semnat un contract, in valoare de 1 miliard USD, pentru achizitionarea a 10 avioane de cercetare fara pilot americane de tip MQ-9.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.