Reteaua Corect

SpaceX a lansat cu succes cea mai puternică rachetă din lume - Falcon Heavy

De pe aceaşi platformă de unde au plecat primii astronauţi pe Lună, compania SpaceX a lansat cea mai puternică rachetă din lume, Falcon Heavy, scrie Descoperă.ro.

SpaceX a lansat cu succes cea mai puternică rachetă din lume. Corpul principal al rachetei se află pe o traiectorie către Marte, în timp ce propulsoarele au aterizat, în siguranţă, pe Pământ. ''Pentru mine este incredibil,'' a declarat Elon Musk. 

Una dintre premiere se referă la trimiterea în spaţiu a unei rachete atât de mare de către o companie privată. La bordul navei a fost amplasată maşina roşie Tesla Roadser, în interiorul căreia se afla un manechin într-un costum de astronaut realizat de SpaceX. Membrii companiei se aşteaptă ca maşina să orbiteze în jurul Soarelui timp de milioane de ani. ''Este amuzant şi prostesc, dar aceste aspecte sunt importante,'' a declarat Musk. 

La bordul maşinii Tesla trimise în spaţiu a fost montată o cameră video ce transmite live imagini pe Pământ. 

În urma acestei reuşite, Musk a declarat că va încerca să construiască rachete şi mai mari pentru transportarea oamenilor pe Marte. Noua generaţie de acest tip fiind denumită B.F.R   şi ar putea fi lansată în anul 2020. CEO-ul SpaceX a mai declarat că speră ca aceast succes să impulsioneze şi alte companii private să îşi ducă până la capăt planurile ambiţioase. ''Avem nevoie de o nouă cursă,'' a declarat el. 

Propulsată de 27 de motoare, racheta Heavy este capabilă să trimită sateliţi gigant pe orbită, pe Lună sau chiar pe Marte notează Mail Online.

În cadrul unei postări de pe Instagram, miliardarul a distribuit o fotografie cu maşina electrică ataşată de rachetă. În interiorul maşinii a fost amplasat un manechin într-un costum de astronaut, iar la decolare din maşină se va auzi melodia ''Space Oddity'' a lui David Bowie. Musk speră ca maşina să fie descoperită de fiinţele extraterestre.

Specialiştii şi inginerii ce vor monitoriza lansarea de mâine se aşteaptă ca mulţi vizitatori să fie prezenţi la eveniment, toate biletele fiind deja vândute. 

Racheta poate livra în cadrul unei singuri lansări 63.800 de kilograme de încărcătură pe orbita joasă a Pământului, aproximativ 26.700 de kilograme de orbita înaltă a Pământului, 16.800 de kilograme pe Marte sau 3.500 de kilograme pe Pluto. 

Falcon Heavy are componenţa a trei rachete Falcon 9, ce în prezent duc provizii către Staţia Spaţială Internaţională. Musk intenţionează să utilizeze racheta Heavy pentru a duce primii oameni pe Marte. În mai multe declaraţii publice, Musk a afirmat că există şanse mari ca racheta să explodeze în timpul  primului zbor. 

 

Lansarea celei mai puternice rachete din lume

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.