Reteaua Corect

Se împlinesc 17 ani de când a fost încărcat primul videoclip pe YouTube

Scris de newsreporter in 23 aprilie 2022 la 11:15, in ScIT. 709 vizualizari Intra in discutie Taguri17 ani, videoclip, youtube shortlinkhttp://crct.ro/nzu2

Sâmbătă, 23 aprilie, se împlinesc 17 ani de când a fost încărcat primul clip video pe YouTube, scrie Ziare.com.

YouTube este o platformă americană de partajare a videoclipurilor online cu sediul în San Bruno, California. A fost lansat pe 14 februarie 2005 de Steve Chen, Chad Hurley și Jawed Karim.

Deținut de Google, este al doilea cel mai vizitat site web, imediat după Google. YouTube are peste un miliard de utilizatori lunar, care vizionează împreună peste un miliard de ore de videoclipuri în fiecare zi.

Primul clip încărcat pe YouTube este ”Me at the zoo”, de doar 18 secunde și a strâns până acum 227.954.609 de vizionări.

 

Până la lansarea site-ului, în 2005, existau puține metode simple de încărcare a videoclipurilor pe Internet de către utilizatorii neexperimentați.

YouTube a fost fondat de Chad Hurley, Steve Chen și Jawed Karim, toți trei fiind angajați ai PayPal.

Înainte de a lucra la PayPal, Hurley a studiat la Universitatea Indiana din Pennsylvania din orașul Indiana, statul Pennsylvania iar Chen și Karim au studiat împreună la Universitatea Illinois din orașul Urbana, comitatul Champaign, statul Illinois.

Numele domeniului "YouTube.com" a fost activat la 15 februarie 2005, iar site-ul web cu această adresă a fost creat pe parcursul următoarelor luni. Creatorii au oferit publicului o primă previzualizare a sitului în mai 2005, cu 5 luni înaintea lansării oficiale. Totodată, Jawed Karim a făcut primul videoclip din Youtube.

Cu interfața sa ușor de folosit, YouTube a făcut posibil ca oricine care poate folosi un calculator să poată și încărca un videoclip, care după numai câteva minute poate fi văzut de milioane de persoane. Marea varietate de subiecte acoperite de YouTube a transformat transmiterea videoclipurilor în una din cele mai importante aplicații ale Internetului.

Un exemplu al impactului social al YouTube-ului a fost succesul videoclipului lui Bus Uncle, în 2006. El conține o conversație animată dintre un tânăr și un bătrân într-un autobuz din Hong Kong, care a fost discutată masiv în emisiunile de televiziune.

Alt clip care a primit o atenție deosebită este "Chitaristul", în care o piesă de muzică barocă, Canonul de Johann Pachelbel, este interpretată la o chitară electrică. În videoclip nu se indică numele interpretului. Dar, abia după ce a fost vizualizat de milioane de ori, ziarul New York Times i-a dezvăluit totuși identitatea, fiind vorba de Jeong-Hyun Lim, un băiat de 23 de ani care a înregistrat melodia în dormitorul său, potrivit Wikipedia.

YouTube a fost deseori criticat pentru lipsa metodelor de verificare a drepturilor de autor.

Ziare.com

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.