Reteaua Corect

Schimbarea importantă de la Google care intră în vigoare de astăzi

Scris de newsreporter in 01 iunie 2021 la 10:16, in ScIT. 549 vizualizari Intra in discutie Taguri1 iunie, google photos, gratuit, smartphone, stocare shortlinkhttp://crct.ro/nxUx

„Minunea” Google Photos a durat 6 ani. Serviciul lansat de Google pe 28 mai 2015, ca o soluţie gratuită de stocare online a fotografiilor făcute cu smartphone-urile, încetează să mai fie gratuită de la 1 iunie, scrie Evz.

Stocarea imaginilor şi filmărilor personale în Google Photos nu mai este gratuită de la 1 iunie, gigantul american începând să contorizeze spaţiul ocupat de fiecare fişier salvat de utilizatori.

Aşa cum a anunţat în noiembrie anul trecut, Google începe, de astăzi, să contorizeze spaţiul ocupat de fiecare fişier salvat în Google Photos. Decizia, care nu se aplică retroactiv, va face ca imaginile şi clipurile urcate în Google Photos să fie scăzute din cei 15GB alocaţi fiecărui cont Google, pentru toate serviciile din cadrul acestuia.

Explicațiile Google pentru faptul că nu mai sunt pozele gratuite

Gigantul american şi-a justificat decizia, spunând că nu face decât să se alinieze standardelor pe care le folosesc şi celelalte companii care oferă servicii online.

Pe de altă parte, Google Photos a crescut, în primul rând, datorită stocării gratuite pe care a oferit-o până acum. Astfel, trădarea şi dezamăgirea pe care mulţi utilizatori le simt acum sunt normale.

Dincolo de justificarea oficială, este clar o mutare prin care Google vizează creşterea veniturilor, forţând miliardele sale de utilizatori să închirieze spaţiu de stocare în momentul în care cei 15GB vor fi ocupaţi în întregime.

Pentru mulţi utilizatori, însă, închirierea spaţiului online de stocare nu este o soluţie. Chiar dacă abonamentul lunar (diferit în funcţie de spaţiul ales) nu este unul foarte mare, acesta va creşte în timp, pe măsură ce va fi stocat din ce în ce mai mult conţinut.

În plus, utilizatorii vor fi “prizonierii” politicilor gigantului american, care va putea decide oricând scumpirea spaţiului de stocare. Astfel, este de aşteptat ca o parte a utilizatorilor să caute alternative, inclusiv să-şi descarce conţinutul şi să-l stocheze local.

Evz

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.