Reteaua Corect

Românul care sfidează legile fizicii la Geneva

Cu toate că invențiile lui sunt absolut uimitoare, se pare că în România este ignorat. Mai exact, inventatorul a pus bazele celei mai ușoare biciclete din lume, dar și a unei drone fără elice, scrie Playtech.ro.

În mod evident, există mulți români inventivi, ba chiar unii care reușesc să facă senzație în afara țării, chiar dacă la noi nu sunt apreciați atât cât ar merita.

Bicicleta de mai puțin de 3 kilograme

Un astfel de exemplu este și cel al lui Dan Sobol, inventatorul arădean care va prezenta la Geneva cea mai ușoară bicicletă din lume, care are 2,764 kilograme și are 48 de viteze, însă și un concept nou de dronă fără elice.

 

„Am conceput și am brevetat o soluție complet nouă de propulsie și, respectiv, de tracțiune care poate fi aplicată inclusiv în procesele industriale. Un alt sistem de propulsie decât tot ceea ce există până acum. Intră, totuși, în categoria turbinelor. Va fi un nou tip de turbină. Pentru drone este absolut necesar să înlocuim elicele.

Sunt foarte multe dificultăți în timpul zborului legat de prezența acestor elice, ori dacă noi înlocuim aceste elice automat vom obține, în primul rând, randamente mai mari, siguranță mai mare în zbor.

Vom avea avantaje atunci când vom trebui să reciclăm materialele pe care le-am folosit în elice. Sunt o mulțime de avantaje, printre care consumul mai mic de de carburant, respectiv consumul mai mic de curent, performanțe mai mari”, a declarat inventatorul Dan Sobol, potrivit aradon.ro.

Mai mult decât atât, el a inventat, de asemenea, un sistem de turbine eoliene pliabile și perfect reciclabile.

„Palele unei turbine sunt esența turbinei. Cele clasice de până acum erau realizate din fibră de sticlă, pale rigide. Noi prezentăm la Geneva o soluție de pale complet pliabile. Aceste pale sunt realizate din țesături elastice, reciclabile, care au și avantaje vizavi de eficiența valorificării energiei extrasă din vânt.

Turbinele de tipul acesta, cu ax vertical, nu au ca cerință o înălțime foarte mare. Ele pot să înceapă undeva la 20-25 de metri înălțime, cu atât mai mult cu cât ar putea fi așezate pe o culme de deal, de munte, pe o clădire înaltă. Ele nu au nevoie de sute de metri înălțime, ceea ce înseamnă economii extraordinar de importante. Nu mai vorbim de eficiența propriu zisă energetică”,  spus, de asemenea, Dan Sobol, conform sursei citate anterior.

Din nefericire, nicio firmă românească nu s-a arătat interesată de invențiile lui Sobol, iar asta în ciuda faptului că, cel mai probabil, ar revoluționa industrii întregi.

Playtech

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.