Reteaua Corect

România, lider la malware: cum a ajuns în top 10 cu sistemele controlate de hackeri

Scris de newsreporter in 09 august 2021 la 10:19, in ScIT. 677 vizualizari Intra in discutie Tagurihacker, malware, românia, top 10 shortlinkhttp://crct.ro/nyfg

Atacurile de tip ransomware cunoaște noi recorduri, cu precădere în prima parte a anului. Cele 304,7 milioane de atacuri transformă România într-un lider în din punct de vedere al răspândirii de malware, scrie Playtech.ro.

Malware reprezintă un program special conceput de către hackeri și are drept scop obținerea accesului la sistemul unui sau mai multor utilizatori. În ceea ce privește topul la nivel mondial din punct de vedere al răspândirii acestor tipuri de programe rău-intenționate, România se clasează pe locul 9, în timp ce primul loc este Vietnam.

În primele șase luni ale acestui an, cei de la SonicWall au observat un număr de 2,5 miliarde de tentative malware. Ceea ce este mai îngrijorător este faptul că apar tot mai multe variante noi de malware, fiind în creștere cu 54% în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut.

Atacurile de tip ransomware sunt printre cele mai întâlnite metode de atac în prezent. Cei de la SonicWall au afirmat că în primele șase luni ale acestui an au fost înregistrate 304,6 milioane de astfel de atacuri.

„Chiar dacă nu înregistrăm nicio tentativă de ransomware în întreaga a doua jumătate (ceea ce este irațional de optimist), anul 2021 va rămâne deja în istorie ca fiind cel mai prost an pentru ransomware pe care SonicWall l-a înregistrat vreodată”, se arată în raport.

România este lider la atacurile cu malware

În ceea ce privește țintele atacatorilor, cel mai vizat sector este cel guvernamental care a înregistrat de trei ori mai multe atacuri comparativ cu anul trecut. Acest sector are parte lunar de cele mai multe atacuri comparativ cu celelalte industrii. Până la jumătatea anului, clienții guvernamentaki au suferit de 10 ori mai multe tentative de ransomware ceea ce înseamnă o creștere de 917 procente procentuale.

Un alt doilea sector grav afectat este educația care a cunoscut o creștere de 615%. Experții în securitate ai SonicWall Capture Labs mai precizează astfel de atacuri și în sănătate cu 594% și comerț 264%. Acest raport ”monitorizează și colectează informații de la dispozitivele globalre” care include 1,1 milioane de senzori de securitate și 215 țări și teritorii.

Playtech.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.