Reteaua Corect

REVOLUȚIE în lumea medicală - Organismele europene au aprobat prima inimă artificială

Scris de newsreporter in 25 decembrie 2020 la 12:02, in ScIT. 1062 vizualizari Intra in discutie Taguriaprobat, carmat sa, inimaartificiala shortlinkhttp://crct.ro/nx9b

Acţiunile companiei franceze Carmat SA au înregistrat joi cea mai mare creştere din ultimii şapte ani, după ce compania a primit aprobarea de a vinde prima inimă complet artificială din Europa, transmite Bloomberg potrivit Agerpres, citat de Știripesurse.

În jurul orei 11.29 a.m., acţiunile Carmat înregistrau o creştere de 34% la bursa de la Paris, după ce anterior au crescut cu până la 50%, cel mai mare salt înregistrat pe parcusul unei singure zile după luna mai 2013. De la începutul anului şi până în prezent, acţiunile Carmat au crescut cu 66%, cee ce conferă companiei o valoare de piaţă de aproximativ 407 milioane de euro.
Miercuri firma franceză a obţinut marcajul CE pentru inima sa artificială, ceea ce înseamnă că acum Carmat poate să îşi vândă produsul în Uniunea Europeană ca o punte pentru transplanturile de inimă.

Chirurgul cardiac francez Alain Carpentier i-a propus industriaşului Jean-Luc Lagardere dezvoltarea unui inimi artificiale în anul 1993. Lagardere a decis să pună câteva laboratoare şi ingineri de la compania sa producătoare de rachete Matra la dispoziţia lui Carpentier şi de-a lungul anilor proiectul s-a extins, inclusiv prin fuziuni, în condiţiile în care acum Matra face parte din grupul european Airbus SE. Constructorul de avioane este acum cel mai mare acţionar la Carmat, cu o participaţie de 13%, în timp ce pachetul de acţiuni deţinut de Alain Carpentier este de aproximativ 5,3%.

Carmat a avut nevoie de zece ani pentru a obţine marcajul CE, "un interval record, având în vedere complexitatea unui astfel de dispozitiv", a declarat directorul general Stephane Piat. "Acum vom fi nevoiţi să lucrăm cu doctori şi centre medicale pentru a le oferi terapia noastră şi va trebui să căutăm pacienţi. Faza de producţie va fi una delicată", a mai spus Piat. Acesta a adăugat că firma intenţionează să crească ritmul de producţie pentru noul dispozitiv începând din ianuarie, în condiţiile în care firma intenţionează să înceapă să vândă dispozitivul în al doilea trimestru al anului următor.

Potrivit analiştilor de la Portzamparc, inima artificială dezvoltată de Carmat are potenţialul de a deveni un produs de succes şi ar putea genera vânzări anuale în valoare de 700 milioane de euro în Europa până în 2030.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.