Reteaua Corect

Google penalizeaza fermele de continut

Scris de maria.paslaru in 24 aprilie 2011 la 14:24, in Reviews. 3249 vizualizari Intra in discutie Taguriagregatoare, demand media, ferme de continut, google shortlinkhttp://crct.ro/nfcN

Zilnic, zeci de mii de persoane scriu articole si realizeaza materiale video pentru sume mici de bani. Scopul lor este ca firmele la care lucreaza sa fie afisate primele in urma cautarilor realizate de utilizatori pe internet. Google insa vrea sa puna stop acestor ferme de continut.

Sursa imagine: smashingmagazine.com

Mii de producatori de filmulete si scriitori din America produc peste 4.000 de videoclipuri si articole pe care Demand Media le publica zilnic pe site-urile pe care le detine, relateaza businessmagazin.ro. Ambitiile companiei, care este si cea mai cunoscuta ferma de continut din lume, sunt atat de mari incat par ireale: angajatii de aici trebuie sa se gandeasca la intrebarile posibile pe care un utilizator le-ar cauta pe internet si sa genereze raspunsuri pe care Google sa le afiseze in topul rezultatelor de cautare.

In contextul www (world wide web), ferma de continut este o companie care angajeaza un numar mare de liber profesionisti pentru a genera un numar cat mai mare de texte, create special pentru a indeplini algoritmii de vizibilitate maxima pe motoarele de cautare. Tinta lor principala este de a genera venituri din reclame prin atragerea de cititori. Fermele au la baza un algoritm care analizeaza care sunt cele mai frecvente intrebari in randul utilizatorilor si pentru ce ar fi pregatiti sa dea bani advertiserii ca sa ajunga si la acesti oameni. Ele produc continut care se potriveste si fac bani din reclamele de pe aceste pagini. In cea mai mare parte a cazurilor, fermele de continut ignora stirile importante, de ultima ora sau alte articole amenintate de competitie. In schimb umplu golurile lasate de ziare sau alte publicatii online.

Aceste sarcini sunt facute de scriitori sau producatori video, care produc mii de materiale despre cum sa iti faci unghiile de la picioare, cum sa prepari singur mancarea pentru pisici sau cum sa faci un sandvis ieftin.In prezent cele mai populare cautari pe internet sunt facute dupa termenii "bani", "filme", "show", "scoala", "familie", "studenti" sau "business". De asemenea, oamenii vor sa afle lucruri despre boli si pensionare, iar site-urile specializate nu le satisfac aceste cerinte.

In plus, fermele de continut pot ajunge ca in timp sa detina un numar foarte mare de articole si valoarea lor de piata sa fie foarte mare, de ordinul miliardelor de dolari. Spre exemplu, Demand Media publica in jur de un milion de articole pe luna, echivalentul a cat se publica in limba engleza in patru ani de zile pe Wikipedia, cea mai mare enciclopedie online. Demand Media, care a fost infiintata acum cinci ani, a fost evaluata la 1,57 miliarde de dolari, mai putin cu 20 de milioane fata de unul din cele mai importante ziare din America, The New York Times, care a fost infiintat in 1851. Alt site, Associated Content, a fost cumparat in mai 2010 de Yahoo! pentru suma de 90 de milioane de dolari.

Pentru a-si atinge scopurile Demand apeleaza la peste 13.000 de oameni. Cei care scriu aceste articole sunt platiti in medie cu 3,50 dolari pe articol. Banii sunt cu mult mai putini fata de cei pe care un editor profesionist ii poate primi. Potrivit analistilor, printre cei care scriu se afla un numar impresionant de femei cu studii superioare care trebuie sa stea acasa si sa aiba grija de copii, dar care vor venituri suplimentare.

Demand este unul dintre cei mai mari furnizori de videoclipuri de pe YouTube, adaugand mai mult continut decat CBS, Associated Press, Al Jazeera, Universal Music Group sau College Humor. "Cred ca sunt Henry Ford al videoclipurilor online", a spus Jordan Hoffner, director de continut din cadrul site-ului de video sharing YouTube. Companiile media precum The Atlanta Journal-Constitution, AOL si USA Today au angajat Demand sau i-au copiat inovatiile.

Situatia fermelor de continut este discutata de mai mult timp. Acum cateva luni s-a pus problema ca Demand Media nu intruneste toate conditiile pentru a fi catalogata drept o ferma de continut. Potrivit unor analisti, o ferma de continut este un site care ia informatii de pe alte site-uri si arunca reclame intre ele, in timp ce Demand Media are o armata de liber profesionisti care creeaza continut original printre care insereaza reclame.

 

La finalul lunii februarie a acestui an Google a anuntat ca ajusteaza semnificativ algoritmii de cautare pentru a oferi locuri mai bune site-urilor de calitate - care au continut original si informatii precum studii de cercetare, rapoarte, analize. Aceasta a fost o incercare de a reduce manipularea de catre fermele de continut a modului in care se afiseaza rezultatele cautarilor. Prin aceasta schimbare, neobservata de unii utilizatori, Google a spus ca va imbunatati considerabil rezultatele in urma cautarii. Desi nu au oferit foarte multe detalii despre schimbare, oficialii companiei care detine cel mai mare motor de cautare din lume au precizat pe blog ca schimbarea ar trebui sa aiba un impact de 11,8% in cautari (noutatea este valabila in prezent doar in SUA, urmand ca pe parcursul acestui an sa ajunga si in celelalte parti ale lumii). Desi pare putin, oficialii au asigurat ca va afecta considerabil afisarea rezultatelor in urma cautarilor.

"Aceasta imbunatatire este facuta pentru a reduce locul ocupat in urma cautarilor de site-uri de o calitate proasta - site-uri care aduc putine informatii utilizatorilor, continut copiat de pe alte site-uri sau site-uri care nu sunt folositoare. In acelasi timp, va oferi o pozitie mai buna site-urilor de calitate, care au continut original", au scris pe blogul Google analistii Amit Singhal si Matt Cutts.
Daca Google va reusi sa puna punct fermelor de continut sau sa reduca in mod semnificativ influenta pe care o au in urma rezultatelor aparute la cautare, va face un pas important in recastigarea increderii milioanelor de utilizatori pe care ii are.

Demand Media a declarat insa ca nu este afectata de modificarea de algoritm a Google. "Este imposibil sa speculezi cum acesta sau orice alta schimbare facuta de Google ar avea un impact imediat asupra unei afaceri online. Pana acum businesul nu ne-a fost afectat deloc", a declarat Larry Fitzgibbons, vicepresedintele Demand Media.

Intr-adevar Google a spus ca schimbarile nu vor fi vizibile imediat, avand in vedere si faptul ca algoritmul nu se aplica inca in toata lumea. "Suntem entuziasmati de modificarile aduse si credem ca este un pas mare pentru ca oamenii sa aiba parte de o calitate mai mare in urma cautarilor", scria pe blogul Google acum o luna. "Lucram la acest lucru de mai mult de un an. In prezent ne concentram pe lansarea unor noi functii despre care credem ca vor imbunatati substantial calitatea afisarilor", mai completeaza cei doi oficiali ai companiei, citati de cnet.com. De la anuntul facut de Google insa, Demand Media a inceput sa isi imbunatateasca calitatea stirilor de pe eHow, principalul site de informatii al companiei.

O alta ferma de continut, Examiner.com, a cautat in ultimele luni mai multe modalitati pentru a imbunatati calitatea stirilor si a publicat si modul prin care are de gand sa faca acest lucru. Nu este usor. Examiner, care are o retea de 68.000 de colaboratori, produce in jur de 3.000 de piese de continut zilnic. Este mai mult decat produc The New York Times, Washington Post, USA Today, CNN sau MSNBC.com impreuna. In cadrul acestei companii, la orice ora din zi sunt opt editori care revizuiesc si corecteaza articolele, potrivit lui Mitch Gelman, vice-presedintele Examiner."Daca accesati acum Examiner.com, aveti sapte sanse din zece sa cititi o poveste foarte buna si trei din zece sa dati peste o poveste care nu contine toate informatiile", a spus acesta. "Decizia Google a fost binevenita. A fost mai mult ca o coincidenta, nu am stiut ca va face asta. E bine insa ca am actionat din timp", conchide Gelman.

 

 

1.

Google pregateste Chrome OS pentru tablete PC

Publicat in 08 aprilie 2011 la 14:55

Cateva schimbari la sistemul de operare Google Chrome OS indica faptul ca se lucreaza la o versiune pentru tablete PC, astfel linia dintre Android si Chrome OS este pe cale de a disparea, potrivit CNET, citat de money.ro.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.