Jean Paul Bell, un “doctor-clovn” care lucra initial cu copiii bolnavi, ii face acum pe varstnici sa rada prin intermediul unui program numit “Joaca-te!”. El a organizat Institutul de Sanatate prin Arta astfel incat sa pregateasca personal specializat in lucrul cu varstnicii, pentru dezvoltarea de relatii de joc cu pacientii in general, si cu pacientii cu dementa in mod special.
Australianul a jucat un rol cheie in studiul “Smile”, desfasurat la Sydney, si dedicat impactului terapiei prin umor asupra dispozitiei afective, agitatiei, tulburarilor de comportament si socializare la pacientii cu dementa. Potrivit cercetatorului Lee-Fay Low de la University of New South Wale's School of Psychiatry, care a coordonat studiul, in afara de faptul ca pareau mai multumiti, la pacientii cu dementa s-a observat o scadere a agitatiei la un procent de 20%.“20% pare un efect redus dar acelasi efect poate fi obtinut prin administrarea de medicamente antipsihotice – medicamente folosite pentru tratarea schizofreniei, afectiunilor bipolare”, a aratat Low.
Dupa cum noteaza Stuff.co, citand Reuters, pacientii cu dementa nu au fost insa singurii beneficiari ai studiului.“Personalul implicat s-a simtit revigorat iar efortul lor s-a intensificat”, a aratat terapeuta Joanne Rodrigues. “Au luat parte la un lucru ale carui reale beneficii le-au putut vedea”, a explicat ea.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.