Reteaua Corect

Rasul, un medicament grozav pentru pacientii cu dementa

Terapeutul australian Jean Paul Bell a demonstrat ca rasul poate fi un medicament excelent pentru pacientii cu dementa, cu atat mai mult cu cat nici nu are efecte secundare neplacute. Studiul “Smile”, care s-a derulat pe parcursul a trei ani, implicand 36 de aziluri si 400 de pacienti care locuiau acasa, a confirmat ca terapia prin umor a reduce in mod semnificativ starea de agitatie a bolnavilor, avand un efect similar celui indus prin administrarea de medicamente antipsihotice.

Sursa imagine: addisonindependent.com.jpg

Jean Paul Bell, un “doctor-clovn” care lucra initial cu copiii bolnavi,  ii face acum pe varstnici sa rada prin intermediul unui program numit “Joaca-te!”. El a organizat Institutul de Sanatate prin Arta astfel incat sa pregateasca personal specializat in lucrul cu varstnicii, pentru dezvoltarea de relatii de joc cu pacientii in general, si cu pacientii cu dementa in mod special.

Australianul a jucat un rol cheie in studiul “Smile”, desfasurat la Sydney, si dedicat impactului terapiei prin umor asupra dispozitiei afective, agitatiei, tulburarilor de comportament si socializare la pacientii cu dementa. Potrivit cercetatorului Lee-Fay Low de la University of New South Wale's School of Psychiatry, care a coordonat studiul, in afara de faptul ca pareau mai multumiti, la pacientii cu dementa s-a observat o scadere a agitatiei la un procent de 20%.“20% pare un efect redus dar acelasi efect poate fi obtinut prin administrarea de medicamente antipsihotice – medicamente folosite pentru tratarea schizofreniei, afectiunilor bipolare”, a aratat Low.

 Dupa cum noteaza Stuff.co, citand Reuters, pacientii cu dementa nu au fost insa singurii beneficiari ai studiului.“Personalul implicat s-a simtit revigorat iar efortul lor s-a intensificat”, a aratat terapeuta Joanne Rodrigues. “Au luat parte la un lucru ale carui reale beneficii le-au putut vedea”, a explicat ea.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.