Reteaua Corect

Putin anunță investiții masive în Inteligența Artificială.

Vladimir Putin a cerut joi guvernului să accelereze dezvoltarea IA în Rusia pentru a face față țărilor occidentale în plină cursă mondială pentru IA, relatează Știripesurse.

Potrivit unui document publicat joi pe site-ul oficial al Kremlinului la finalul unei ședințe de guvern, președintele rus a cerut "să se asigure, până în 2030, punerea în practică a măsurilor vizând susținerea activităților centrelor de cercetare în domeniul inteligenței artificiale", relatează La Libre Belgique citat de Rador.

Cursa pentru dezvoltarea IA a început în ultimii ani între cele mai mari grupuri mondiale de tehnologie, precum cele americane Google și Microsoft și gigantul chinez al internetului Baidu.

Acest anunț al Kremlinului vine în momentul în care statul rus își întărește influența asupra sectorului digital și al tehnologiilor de vârf, în plin conflict în Ucraina.

Potrivit foii de parcurs, Vladimir Putin a recomandat o serie de măsuri ce trebuie instituite: trebuie deblocate fonduri federale pentru susținerea cercetării, în special în ce privește algoritmii de învățare automată, "marile modele de limbaj" - roboții conversaționali - și "supercalculatoarele".

Președintele rus vrea de asemenea "să se accelereze introducerea tehnologiilor IA" în întreprinderile publice. Şi societățile care doresc să obțină subvenții de la bugetul de stat vor avea "obligația" să utilizeze inteligența artificială.

În sfârșit, "începând din 2024", un modul numit "Sisteme de IA" va deveni obligatoriu "în cadrul programelor învățământului superior", se mai poate citi în acest document.

Vladimir Putin a repetat în ultimele luni că vrea să ajungă la "suveranitatea tehnologică", sancțiunile internaționale împotriva Moscovei împiedicând-o să aibă acces la softuri străine și la componente precum semiconductoarele.

În aprilie, Sber, unul din liderii ruși ai noilor tehnologii, a lansat propriul robot conversațional, intrând în cursa mondială pentru aceste instrumente create pornind de la IA, ca starul american ChatGPT.

Inteligența artificială, care promite să revoluționeze un evantai larg de profesii, trezește temeri importante în lume, deoarece această tehnologie poate fi utilizată în scopuri rău voitoare. Multe țări au anunțat deja că vor să reglementeze instrumentele de tip ChatGPT.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.